Αθλητικά

Αδιανόητη αποθέωση για τον Τσιμίκα – Ο άνθρωπος που τον πήρε στη Λίβερπουλ, τον θεωρεί κορυφαία μεταγραφή των Reds

Ο Κώστας Τσιμίκας μετά από έναν χρόνο προσαρμογής στην Αγγλία και τη Λίβερπουλ και κυρίως μετά από αρκετά προβλήματα (τραυματισμός, κορωνοϊός) αποτελεί μια πολύ σημαντική και αξιόπιστη λύση για τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Έλληνας αμυντικός που μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2020 στο Νησί από τον Ολυμπιακό για 11.750.000 λίρες έχει φέτος ήδη 10 συμμετοχές και δυο ασίστ και είναι ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές στο Άνφιλντ, με τον κόσμο να τον λατρεύει και να θέλει να τον βλέπει βασικό. Ο «Τσίμι» είναι αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία μπακ της Ευρώπης, ενώ όποτε παίζει η Λίβερπουλ μετράει μόνο νίκες χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ σε ένα αδιανόητο στατιστικό στοιχείο.

Ο άνθρωπος που τον πήρε στη Λίβερπουλ από τον Ολυμπιακό, ο αθλητικός διευθυντής των Reds, Μάικλ Έντουαρντς μίλησε για τον Έλληνα αμυντικό και «έσταζε» μέλι. Ο Έντουαρντς, ο οποίος μετά από μια δεκαετία στη Λίβερπουλ ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, αναφέρθηκε σε ολόκληρο το «οικοδόμημα» που δημιούργησε, αλλά και ξεχωριστά στον Έλληνα διεθνή μπακ, τονίζοντας ότι είναι η καλύτερη μεταγραφή του στους κόκκινους.

Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στη Λίβερπουλ όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι ήταν ξεκάθαρος, αφού θεωρεί ότι ο Τσιμίκας είναι η πιο έξυπνη από όλες τις κινήσεις που έχει κάνει η ομάδα, μιας και αποκτήθηκε για 11.750.000 λίρες για μπακ απ του Ρόμπερτσον και παιχνίδι με το παιχνίδι αποδεικνύει πως είναι πολύ υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστής. Όπως τόνισε η συνεισφορά του φέτος είναι τεράστια ενώ το γεγονός ότι ο Ρόμπερτσον έχει κάποιους τραυματισμούς τον έχουν φέρει στο προσκήνιο και εκμεταλλεύεται στο έπακρον κάθε ευκαιρία που του δίνεται κερδίζοντας συνεχώς πόντους από τον Κλοπ.

Ο Έντουαρντς έγραψε σε επιστολή του για την τεράστια επιτυχία στις μεταγραφές που πραγματοποίησε και αναφέρθηκε με ξεχωριστό τρόπο στον Έλληνα μπακ.

Αναλυτικά όσα έγραψε: 

«Δέκα χρόνια, είναι πολύ μεγάλο διάστημα στην επαγγελματική ζωή οποιουδήποτε. Όμως όλα τα καλά πράγματα πρέπει να τελειώσουν και, στην περίπτωσή μου, πρόσφατα ολοκλήρωσα την τελευταία μου καλοκαιρινή περίοδο ως αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ. Ακόμα και το να γράψω αυτές τις λέξεις φαίνεται λίγο σουρεαλιστικό, αλλά στο τέλος αυτής της σεζόν θα μαζέψω το laptop μου και θα φύγω από το γραφείο μου για τελευταία φορά.

Συγκριτικά με τα προηγούμενα καλοκαίρια το φετινό ήταν το πιο ήρεμο μεταγραφικά για τη Λίβερπουλ, καθώς απέκτησε μόνο τον Ιμπραχίμα Κονατέ από τη Λειψία. Κάτι που εξέπληξε πολλούς με βάση την περσινή χρονιά που κρίθηκε αποτυχημένη. Αλλά μια σεζόν πριν και ειδικότερα το καλοκαίρι του 2020 η Λίβερπουλ κινήθηκε πολύ δυναμικά στο παζάρι. Απέκτησε τον Ντιόγκο Ζότα από τη Γουλβς για 45.000.000 λίρες, αλλά και τον Τιάγκο Αλκάνταρα ως ελεύθερο.

Η συμφωνία όμως που έμεινε από τον Έντουαρντς είναι αυτή του Κώστα Τσιμίκα, όπου με 11.750.000 λίρες υπέγραψε από τον Ολυμπιακό και τελικά θεωρείται από τον ίδιο ίσως η πιο έξυπνη κίνηση από όλες. Ο Τσιμίκας αποκτήθηκε για μπακ απ, αλλά πέρσι είχε μόλις 7 εμφανίσεις σε μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη πρώτη σεζόν. Πήρε όμως τον χρόνο του, βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο και δικαιώθηκε και ο Έντουαρντς, με τον Τσιμίκα να είναι πλέον πολύ σημαντικός. Ο αθλητικός διευθυντής των «κόκκινων» είχε επιλέξει να κινηθεί για τον Έλληνα μπακ, αντί για τον Λόιντ Κέλι της Μπόρνμουθ, τον οποίο παρακολουθούσε στενά από το 2019 και πριν πάει στα «κεράσια».

Η απόφαση του να κάνει «στροφή» και να αφήσει τον Κέλι για να πάρει τον Τσιμίκα δικαιώνεται δυο χρόνια μετά και δείχνει γιατί θεωρείται master των μεταγραφών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αφού ο Τσιμίκας τείνει να γίνει βασικός και μια από τις πιο value for money μεταγραφές στην ιστορία της Premier League.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button