Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Το περιφερειακό αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση

Στην αξιοποίηση των 23 δημόσιων περιφερειακών αεροδρομίων που ακόμα δεν έχουν ιδιωτικοποιηθεί, ανάμεσά τους και αυτό της Καλαμάτας, φαίνεται πως θα προχωρήσουν Υπουργείο Μεταφορών και υπερταμείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης «Καθημερινής». Να σημειώσουμε ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μαζί με το αεροδρόμια της Χίου, της Αλεξανδρούπολης, του Αραξου και της Καρπάθου είναι τα 5 αεροδρόμια με την πιο υψηλή επιβατική κίνηση.

Φορείς του τουρισμού και τοπικές κοινωνίες ζητούν τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων έτσι ώστε να αναπτυχθεί η Περιφέρεια. Ωστόσο η συμμετοχή των ιδιωτών για την αναβάθμιση των αεροδρομίων θεωρείται μονόδρομος.

Σενάρια ανάπτυξης είτε με σύμβαση παραχώρησης είτε με με ΣΔΙΤ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες στην ανάθεση έργου χρηματοοικονομικού συμβούλου στη «Λάμδα Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι» για την αξιοποίηση των 23 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, των οποίων η διαχείριση και λειτουργία γίνεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στόχος αυτής της διερεύνησης είναι η προετοιμασία και η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης των αεροδρομίων, λαμβάνοντας υπόψιν τα λειτουργικά στοιχεία τους καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο κρίνεται μάλιστα αναγκαία και η εξέταση εναλλακτικών σχεδίων αξιοποίησης, περιλαμβανομένων και σεναρίων παραχώρησης καθώς και μέσω ανάθεσης σύμβασης αξιοποίησης με τη μορφή ΣΔΙΤ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button