Ελλάδα

Αθηνών – Κορίνθου: Πριν τις γιορτές θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην εθνική

Μια κατολίσθηση από την κακοκαιρία «Άριελ» δημιούργησε χθες Πέμπτη τεράστια ταλαιπωρία στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου με την τροχαία να προχωρά σε εκτροπή της κυκλοφορίας από την παλαιά Εθνική Οδό.

Χθες δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα, ενώ σύμφωνα με την Τροχαία, την Κυριακή αναμένεται να δοθεί και η μεσαία λωρίδα στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της Ολύμπιας Οδού στην ΕΡΤ, η εθνική θα δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία πριν τις γιορτές.

«Κλειστές είναι οι 2 λωρίδες αυτή τη στιγμή και είναι ανοιχτή η μία. Αποκαθιστούμε τους φράχτες ανάσχεσης και τα στηθαία ασφαλείας και την Κυριακή αν όλα πάνε καλά θα δοθεί η μεσαία λωρίδα, ώστε να είναι σε λειτουργία δυο λωρίδες που επαρκούν, και με στόχο πριν τις γιορτές να δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία και η αριστερή, εξωτερική λωρίδα. Εκτός κι αν έχουμε «εκπλήξεις» όπως οι βροχοπτώσεις και οι σεισμοί που είχαμε» είπε στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της Ολυμπίας Οδού ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο βράχος έπεσε από 100 μέτρα ύψος σε περιοχή εκτός των ορίων παραχώρησης του έργου.

«Οι φράχτες στα πρανή είναι από προηγούμενες εργολαβίες απο παλιά και το σημείο που έγινε η κατολίσθηση είναι εκτός της παραχώρησης του έργου, ήταν σωστά σχεδιασμένοι οι φράχτες, εμείς παρακολουθούμε τις μετακινήσεις. Η συντήρηση του έργου εντός των ορίων είναι δική μας. Υπάρχουν όρια παραχώρησης στα οποία έχουμε βάλει και φράχτες», είπε και πρόσθεσε πως εκτός των ορίων η ευθύνη είναι του υπουργείου και για να υπάρξει επέμβαση εκτός ορίων πρέπει να υπάρξει εντολή από το Δημόσιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button