Ελλάδα

Αισχροκέρδεια στα μεταχειρισμένα – Μπαίνει πλαφόν στις τιμές τους

H αγορά μεταχειρισμένου παρουσιάζει μεγάλη άνθηση τους τελευταίους μήνες και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση προς όφελός τους. Σύντομα όμως όλα αυτά θα κοπούν.

Σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο της Τουρκίας, η γειτονική χώρα θα λάβει μέτρα για την αισχροκέρδεια που υπάρχει στην αγορά μεταχειρισμένου, ορίζοντας πλαφόν στην τιμή και την χρονική διάθεση του προς πώληση μοντέλου. Το παράδειγμά της αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα και αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου Mehmet Muş στη Σύνοδο Κορυφής για την Κινητοποίηση Εξαγωγών της Τουρκίας, ανακοίνωσε ότι οι ντίλερ, οι μάντρες και οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων θα περιορίσουν δραματικά την άμεση πώληση νέων αυτοκινήτων που μόλις αγόρασαν. Σύμφωνα με αυτόν τον περιορισμό, τα νέα αυτοκίνητα θα μπορούν να διατίθενται προς πώληση μετά από 6 μήνες χρήσης και τουλάχιστον 6.000 χλμ. στον ολικό χιλιομετρητή.

“Βλέπουμε διαρκώς στους δρόμους ότι υπάρχουν καινούριες διαφημίσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Επομένως, υπάρχουν διαθέσιμα καινούρια αυτοκίνητα που αγοράζονται και πωλούνται σε μεγαλύτερη τιμή. Αυτό με την σειρά του δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά. Για αυτό τον λόγο, ορίσαμε πλαφόν στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Μετά την πρώτη εγγραφή στα στοιχεία του Υπουργείου, 6 μήνες και 6 χιλιάδες χιλιόμετρα τα συγκεκριμένα θα μπορούν να πωληθούν”, είπε ο Mus.

Και πρόσθεσε: “Ας τα αγοράσουν όσοι τα χρειάζονται πραγματικά. Θα πρέπει όμως να είναι από δεύτερο χέρι, με την πραγματική του έννοια. Εάν υπάρχουν ζητήματα όπως ο καθορισμός κοινών τιμών ή η χειραγώγηση της αγοράς, είναι καθήκον του Συμβουλίου Ανταγωνισμού να κάνει έρευνα και να τα εξετάσει. Δεν θα επιτρέψουμε να πουληθεί ένα καινούριο αυτοκίνητο σας μεταχειρισμένο, και αυτό ας το καταλάβουν όλοι.”

Πηγή: carandmotor.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button