Τοπικά Νέα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κατσίβελα στο ΣτΕ για τον Κυπαρισσιακό

Αιφνιδιαστική επίσκεψή στο ΣτΕ πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας μαζί με φορείς της περιοχής προκειμένου να προσφύγουν εκ νέου κατά του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Κυπαρισσιακού, μετά την εκ νεου κατάθεση του Π.Δ. από το ΥΠΕΝ.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Αύγουστο το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), αποδεχόμενο την προσφυγή του Δήμου Τριφυλίας και άλλων δήμων από την Ηλεία, ως προς τη νομιμότητά του, επέστρεψε στο υπουργείο Περιβάλλοντος το προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Το ΣτΕ ζητούσε να εξεταστεί από το ΥΠΕΝ η αναγκαιότητα Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΠΜΕ), δίνοντας εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων στο υπουργείο.

Το ΥΠΕΝ από την πλευρά του είχε ανακοινώσει ότι δεν τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας του σχεδίου ΠΔ του Κυπαρισσιακού Κόλπου από το ΣτΕ.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Μεγαλύτερος ψεύτης και αχρηστος απο το Κατσιβελα δεν εχει περασει από την περιοχή. Υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα ή Σχέδιο ΠΔ το οποιο να εχει δημοσιευτει κ δοθει σε διαβούλευση?? Για ποιο ΠΔ θα προσφύγουν εκ νεου?? Τι μ@λ@κιες ειναι αυτα κ ποιος τα λεει?? Γελαει ο κοσμος με ολα κι ολους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button