Lifestyle

Ακαδημαϊκός ανακάλυψε τι κρύβεται πίσω από τον αριθμό 666 -Και δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι [εικόνες]

Τον διαβολικό αριθμό «666» υποστηρίζει πως ανέλυσε καθηγήτρια Πανεπιστημίου, βρίσκοντας και το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, μπορεί να υπάρχει ένας αστικός μύθος που να λέει πως πίσω από τον αριθμό 666 κρύβεται ο σατανάς, ωστόσο η καθηγήτρια Κιμ Χαινες Αιτσεν από το Cornell University της Νέας Υόρκης υποστηρίζει πως ο αριθμός 666 αναφέρεται στο Ρωμαίο Αυτοκράτορα Νέρωνα.

Η καθηγήτρια Κιμ Χαινες Αιτσεν
H καθηγήτρια Κιμ Χαινες Αιτσεν πιστεύει πως ανακάλυψε τι κρύβεται πίσω από τον σατανικό αριθμό 666/ Φωτογραφία: Netflix

Τι κρύβεται πίσω από τον σατανικό αριθμό 666;

Μιλώντας στην εκπομπή του Μόργκαν Φρίμαν στο Netflix, η καθηγήτρια που ειδικεύεται στον παλαιοχριστιανισμό και στον πρώιμο Ιουδαίσμο, εξήγησε τι πραγματικά συμβαίνει με αυτό το σατανικό νούμερο, το 666.

Η Χάινες, λοιπόν, αποκάλυψε πως πίσω από τον αριθμό 666 στα εβραϊκά βρίσκεται το όνομα του ονόματος «Νέρων».

«Πρόκειται περισσότερο για μια πολιτική αναφορά για την αιτία του κακού. Οταν δηλαδή εφαρμόσει κάποιος αριθμητικές τιμές στο όνομα του αυτοκράτορα Νέρονα και τα προσθέσει, τότε ο αριθμός που προκύπτει είναι το 666», είπε η ακαδημαϊκός αναφερόμενη στο 666.

H Βίβλος
Η Χάινες, λοιπόν, αποκάλυψε πως πίσω από τον αριθμό 666 στα εβραϊκά βρίσκεται το όνομα του ονόματος «Νέρων».

Οσο για το γεγονός οτι στην Βίβλιο δεν υπάρχει 666, αλλά 616, η καθηγήτρια απάντησε πως αυτό την βοήθησε περισσότερο με την θεωρία της.

«Όχι μόνο τα παραπάνω δεν αναιρούν, αλλά ενισχύουν τη θεωρία μου. Αυτός ο αριθμός προκύπτει αριθμολογικά, αν αναλύσετε το όνομα Νέρων, με τη λατινική του όμως γραφή (Nero Keiser)».

Εγγραφα της Βίβλου
«Πρόκειται περισσότερο για μια πολιτική αναφορά για την αιτία του κακού», ανέφερε η καθηγήτρια.

Ποιος είναι ο Νέρων Ιούλιος Καίσαρ

Ο Νέρων Ιούλιος Καίσαρ ήταν γιος του Γερμανικού και της Αγριππίνας της Πρεσβύτερης.

Ήταν αδελφός του αυτοκράτορα Καλιγούλα και δισέγγονος του Αύγουστου.

Ήταν αυτοκράτορας από τις 14 Οκτωβρίου 54 μ.Χ.έως τις 9 Ιουνίου 68 μ.Χ., οπότε και αυτοκτόνησε.

Σκότωσε την μητέρα του και τις δύο του συζύγους

Το 54 ο Νέρων έγινε ο νεαρότερος μέχρι τότε αυτοκράτορας της Ρώμης χάρις στις δολοπλοκίες της μητέρας του. Ο Νέρωνας ήταν ένας ψηλός, παχύς άνδρας με χλωμοκίτρινο πρόσωπο και ξανθά μαλλιά.

Κατά την πρώτη πενταετία της θητείας του υπήρξε ένας ήσυχος και λαοφιλής κυβερνήτης, αλλά αργότερα εξελίχθηκε σε έναν πραγματικό τύραννο. Παράλληλα, απογοητευμένος από τον γάμο του, παραμέρισε την Οκταβία και σύναψε φανερή ερωτική σχέση με μία απελεύθερη από τη Μικρά Ασία, την Ακτή. Η μητέρα του προσπάθησε να επέμβει προς όφελος της Οκταβίας αλλά ο αυτοκράτορας αρνήθηκε να ακολουθήσει τις συμβουλές της.

Προτιμή του Νέρονα.
Ο Νέρων ήταν αυτοκράτορας της Ρώμης- Σκότωσε την μητέρα του και τις 2 του γυναίκες/ Φωτογραφία: Wikipedia

Σύμφωνα με τον ιστορικό Τάκιτο η Αγριππίνα τότε άρχισε να συνωμοτεί εναντίον του γιου της έτσι ώστε να ανεβάσει στον θρόνο τον ανήλικο Βρεττανικό, γιο του Κλαύδιου. Γρήγορα όμως ο νεαρός απεβίωσε, πιθανώς δηλητηριασμένος από τον Νέρωνα. Μέσα στα επόμενα χρόνια σταδιακά ο αυτοκράτορας απαλλάχθηκε από την επιρροή τόσο της μητέρας του όσο και των συμβούλων του, φτάνοντας τελικά σε σημείο να διατάξει το 59 τη δολοφονία της Αγριππίνας, καθώς (σύμφωνα με τον ιστορικό Σουητώνιο) πίστευε ότι θα τον εμπόδιζε να πάρει διαζύγιο από την Οκταβία για να παντρευτεί τη νέα του ερωμένη Ποππαία Σαβίνα.

Την ίδια χρονιά, ο Νέρωνας σκότωσε την πρώτη του γυναίκα, την Οκταβία. Σ’ έναν παροξυσμού θυμού δολοφόνησε και τη δεύτερη κι έσφαξε μια άλλη που αρνιόταν να τον παντρευτεί. Την ίδια τύχη είχε κι ο σύζυγος μιας τέταρτης που άρεσε στον αυτοκράτορα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button