Τοπικά Νέα

Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη απόφαση της ΔΕΥΑ Τριφυλίας για έκπτωση σε λογαριασμούς

Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας τον περασμένο Μάιο, λόγω της οικονομικής κατάστασης, το διοικητικό συμβούλιο είχε αποφασίσει την έκπτωση 20% σε όλες τις βεβαιωμένες οφειλές των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής της οφειλής τους, ωστόσο με απόφασή του ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Νικ. Παπαθεοδώρου ακύρωσε την παραπάνω απόφαση επειδή δεν στηρίζεται σε καμία νομοθεσία και, ως εκ τούτου, δεν υπήρχε αιτιολογία και μάλιστα ειδική και επαρκής.

Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι: “παγίως έχει γίνει δεκτό ότι ειδική και ε̟παρκής αιτιολογία υ̟πάρχει όταν στο σώµα της ̟πράξεως γίνεται αναφορά των εφαρµοζοµένων κανόνων δικαίου, της δια̟πίστωσης ότι συντρέχουν οι ̟πραγµατικές και νοµικές καταστάσεις ενόψει των ο̟ποίων ε̟πιβάλλεται ή ε̟πιτρέ̟πεται η έκδοση της ̟πράξης κατ΄ εφαρµογή των κανόνων αυτών […] Πράξη ̟που εκδόθηκε χωρίς να ̟παραθέτει την ισχύουσα διάταξη νόµου ̟που εφαρµόστηκε είναι ̟πληµµελής. Ε̟πειδή, στο αρ. ̟ρωτ. 2075/29-07-2020 έγγραφο της ∆ΕΥΑ Τριφυλίας σε α̟πάντηση του αρ. Πρωτ. 104753/23-07-2020 εγγράφου της υ̟πηρεσίας µας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «σας  ενηµερώνουµε ότι η α̟πόφαση 78/2020 ̟που έλαβε το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της ∆ΕΥΑ Τριφυλίας δεν στηρίζεται σε καµία νοµοθεσία και λήφθηκε µόνο για να εξυ̟πηρετήσει τη ∆ΕΥΑΤ ώστε να εισ̟πράξει ανεξόφλητους λογαριασµούς α̟πό καταναλωτές της οι ο̟ποίοι είναι υ̟περχρεωµένοι και µε τον τρό̟πο αυτό να εξασφαλιστεί µεγαλύτερη ρευστότητα στα ταµειακά διαθέσιµα της ∆ΕΥΑΤ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button