Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Ακύρωση της σύμβασης του έργου “Κατασκευή ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών”

Στην λήψη απόφασης σχετικά με ακύρωση της σύμβασης και της εν γένει διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου «Κατασκευή συνθετικού τάπητα στίβου (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών» προχώρησε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν της γνωμοδοτήσεως – εισηγήσεως της νομικής συμβούλου του Δήμου Τριφυλίας η Ο.Ε., ως αναθέτουσα αρχή, πρέπει να προβεί στην ακύρωση της σύμβασης και της εν γένει διαγωνιστικής διαδικασίας για το εν λόγω έργο, καθώς δε διενεργήθηκε ο προληπτικός έλεγχος νομιμότητας της σύμβασης, πριν τη σύναψή της, από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Γ. Μερκούρης στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής, «Ψηφίζω υπέρ της ακύρωσης της σύμβασης, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της νομικού συμβούλου, αλλά θέλω να ρωτήσω: γιατί υπήρξε τόση καθυστέρηση και γιατί στα έργα “Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Καλό Νερού” και “Ανάπλαση πλατείας Άνω Πόλης Κυπαρισσίας” ο Δήμαρχος αντέδρασε με χαμηλά αντανακλαστικά;».

Από την πλευρά του, ο κ. Π. Τσίγγανος ανέφερε, «Εφόσον δε δύναται να ακυρωθεί μόνο η σύμβαση, προκειμένου να υποβληθεί το σχέδιο αυτής προς έλεγχο στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στη συνέχεια να συναφθεί εκ νέου σύμβαση και να συνεχισθεί η διαγωνιστική διαδικασία, συντάσσομαι με την εισήγηση της νομικής συμβούλου και ψηφίζω υπέρ της ακύρωσης της σύμβασης και της εν γένει διαγωνιστικής διαδικασίας».

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την ακύρωση της σύμβασης και της εν γένει διαγωνιστικής διαδικασίας, με τη δαπάνη των δημοσιεύσεων που αφορούσαν το εν λόγω διαγωνισμό θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2020, λόγω της ματαίωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας από υπαιτιότητα του Δήμου.

Exit mobile version