Τοπικά Νέα

Ανάπλαση της παραλιακής στη Μαραθόπολη εξετάζουν στο Δήμο Τριφυλίας

Με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας την ερχόμενη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η λήψη απόφασης έγκρισης της αριθ. 5/2021 Μελέτης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗΣ» και υποβολής πρότασης χρηματοδότησης του εν λόγω έργου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020» – Προτεραιότητα 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» με τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ».

Τα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Καθορισμός όρων του συνοπτικού διαγωνισμού «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΕΤΟΥΣ 2021»
  • Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δ. Τριφυλίας, οικ. έτους 2021 (εισήγηση προς το Δ.Σ.)
  • Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας» (Α.Μ. 49/2018)
  • Συγκρότηση Επιτροπών Διενέργειας διαδικασιών ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων του άρθρου 221 του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 108 του Ν.4782/2021.
  • Έγκριση της αριθ. 1/2021 Μελέτης του τμήματος Προμηθειών, της Δ/νσης Οικον. Υπηρεσιών Δ. Τριφυλίας, σχετικά με την προμήθεια Αναλώσιμων Υλικών Εκτυπωτών / Φωτοτυπικών/ FAX (Μελάνια – Toner – Drum) – Φωτοαντιγραφικό Χαρτί & Γραφική Ύλη – Λοιπά Υλικά Γραφείου Δ. Τριφυλίας 2021-2022 και  εφαρμογή της παρέκκλισης του άρθρου 6, παρ.10 του Ν.4412/2016
  • Αποδοχή έκτακτης επιχορήγησης του ΥΠ.ΕΣ., ποσού 97.400,00€, προς το Δήμο Τριφυλίας, προς κάλυψη έκτακτων κι επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοιού COVID-19
  • Λήψη απόφασης έγκρισης των αριθ. 7/2021 & 8/2021 Μελετών της πράξης «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) στο Δήμο Τριφυλίας»  και υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της εν λόγω πράξης από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» – Άξονας Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» και έγκριση σχετικών μελετών.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Ένα πράγμα θα μπορούσε σίγουρα να γίνει στην Μαραθόπολη, στο σημείο που κάνει ο κόσμος μπάνιο, στα βραχάκια, αριστερά από όλα τα μαγαζιά, εκεί που έχουν ρίξει χύμα τσιμεντο, εκει θα μπορούσαν να φτιαξουν μια ποιοτική ξυλινη εξέδρα, με πρόβλεψη για ομπρέλες θαλάσσης, ώστε οι λουόμενοι να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε πιο ασφαλείς και ποιοτικές συνθήκες. Είμαι σίγουρος πως απαγορεύεται μια τέτοια κατασκευή, αλλά είναι σίγουρα καλύτερη από το χύμα τσιμέντο πάνω στα βράχια.

    Επίσης, ιδανικά, θα μπορουσε να φτιάξει κάποιος μια ωραια ξύλινη προβλήτα, ξεκινώντας πάλι από τα βράχια, προς την άλλη μεριά, στα δεξιά των καταστημάτων, με κατεύθυνση προς την Πρώτη, σαν αυτές που βλέπουμε στα εξωτικά νησια. Ναι, θα την καταστρέψει ο χειμωνας, αλλα θα την ξαναφτιάξεις, επειδη θα αποτελεί ετήσια επένδυση στην ομορφιά του τόπου σου. Σιγουρα τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ, αλλά δεν σημαίνει πως δεν πρέπει κανείς να ονειρεύεται ένα καλύτερο, και ομορφότερο αύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button