Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Ανέγερση μνημείου για τη μάχη που έγινε στο Λυκουδέσι στις 30 Απριλίου του 1827

Την ανέγερση μνημείου για τη μάχη που έγινε στο Λυκουδέσι στις 30 Απριλίου του 1827, στη μνήμη των 18 παλικαριών που έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν, ζητεί ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κώστας Σταθόπουλος. Ωστόσο, όπως μας είπε ο ίδιος, αν και έχει τη θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία διατίθεται να αναλάβει το οικονομικό κόστος, δεν έχει βρει καμία ανταπόκριση από το Δήμο Τριφυλίας.

Ο κ. Σταθόπουλος επεσήμανε πως παρότι έχει υποβάλει σχετικό αίτημα από τον Ιούνιο του 2021 και δεύτερη επιστολή τον Οκτώβριο του 2022, το θέμα δεν έχει μπει καν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε έχει υπάρξει απάντηση από το δήμο «για ένα μνημείο για αυτούς που θυσιάστηκαν σε μια μάχη για την ελευθερία της πατρίδας, για ένα μνημείο που η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με απάντηση του περιφερειάρχη από το Μάιο του 2021, αναλαμβάνει την οικονομική ενίσχυση».

Η Περιφέρεια στο τότε αίτημα του προέδρου είχε απαντήσει ότι κρίνει θετικά την πρόταση και διατίθεται να συμβάλει οικονομικά στη φιλοτέχνηση και ανέγερση μνημείου αφιερωμένου στη μάχη. Ζητούσε μάλιστα από τον πρόεδρο να καταθέσει στο δήμο το αίτημά του, ώστε αυτός με τη σειρά του να καταθέσει την εισήγηση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το σχέδιο του μνημείου και τον προϋπολογισμό, για να πραγματοποιήσει την οικονομική ενίσχυση. Ο κ. Σταθόπουλος έστειλε σχετική επιστολή στο Δήμο Τριφυλίας τον Ιούνιο του 2021 και νεότερη τον Οκτώβριο του 2022, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει κάποια απάντηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button