Τοπικά Νέα

Ανέλαβε τα καθήκοντα αρχηγού ΓΕΣ ο Χαράλαμπος Λαλούσης (εικόνες)

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, από τον Στρατηγό Γεώργιο Καμπά στον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής. Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, καθώς η τελετή έγινε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην οποία ήταν Διοικητής για δύο χρόνια.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ,  εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, εκπρόσωποι Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) ξένων κρατών, Επίτιμοι Αρχηγοί καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των ΕΔ, αντιπροσωπείες στελεχών από τους τρεις Κλάδους των ΕΔ και τις Ενώσεις Αποστράτων, Απόστρατοι και λοιποί προσκεκλημένοι.

Παρόντες ήταν και αρκετοί φίλοι και συγγενικά πρόσωπα, καθώς και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης. 

“Εύχομαι να έχεις πλήρη θητεία” ευχήθηκε ο απερχόμενος Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς

Στην πρώτη του Ημερήσια Διαταγή απευθυνόμενος στα στελέχη του Στρατού Ξηράς ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης μίλησε για την ιερή παρακαταθήκη που είναι και οδηγός του έργου τους και αποτελεί η ιστορική πορεία του Ελληνικού Στρατού, που αρχίζει με την επανάσταση του 1821 και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπόσταση, τις ελπίδες και τους αγώνες του έθνους.

«Το συγκριτικό πλεονέκτημα και η ειδοποιός διαφορά του Ελληνικού Στρατού, είναι το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο να αποτελεί διαρκής μέριμνα για κάθε επίπεδο διοίκησης. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες, δυνατότητες και δεξιότητες σας, είμαι πολύ υπερήφανος για εσάς», τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΣ και συμπλήρωσε: «Οδοδείκτης όλων των προσπαθειών σας, πρέπει να είναι οι στρατιωτικές αρετές, το ήθος, η λεβεντιά και η αγάπη σας προς την Πατρίδα».

Μιλώντας για την στρατιωτική εκπαίδευση απευθυνόμενος στις Στρατιωτικές Σχολές τους κάλεσε να συνεχίσουν τον καθοριστικό ρόλο, που παίζουν παρέχοντας υψηλή ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, καθόσον το επίπεδο του κάθε Στρατού εξαρτάται από την ικανότητα και αξιοσύνη των ηγητόρων του.

«Η προσπάθεια είναι συλλογική, κανείς δεν περισσεύει. Θα εργασθούμε όλοι μαζί με ένα σύνθημα….. ‘‘πάνω από όλα η Πατρίδα μας’’. Ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το μήνυμα που απευθύνω προς κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, ειδικά αυτή την περίοδο είναι, να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και την αποφασιστικότητα του Ελληνικού Στρατού και να αισθάνονται την ασφάλεια και τη σταθερότητα που τους εγγυώμεθα. Ο Ελληνικός Στρατός αποτελεί βασικό πυλώνα εθνικής ισχύος και ισχυρή δύναμη αποτροπής, έτοιμος για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Χώρας, καθώς και της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού. Μοναδικός στόχος αποτελεί πάντα η νίκη στη μάχη της αποτροπής» υπογράμμισε ο Αρχηγός ΓΕΣ.

Καταλήγοντας ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης τόνισε: «Σε μία περίοδο γενικότερης ρευστότητας στην ευρύτερη περιοχή, όπου η Ελλάδα δίνει έναν πολυεπίπεδο διπλωματικό αγώνα, ο Στράτος Ξηράς και κατ’ επέκταση οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν παράγοντα ασφάλειας, ισχύος, ευημερίας και σταθερότητας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button