ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Αναβίωσαν έθιμα και πραγματοποιήθηκε πασχαλινό παζάρι στους Γαργαλιάνους

Όμορφη ήταν η πασχαλιάτικη γιορτή που διοργάνωσε από το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών.

 

Οι γυναίκες είχαν ετοιμάσει και διέθεσαν μοσχομυριστά κουλουράκια με ελαιόλαδο, κανέλλα, αλλά και αυγοκούλουρα, πασχαλινά αυγά και παραδοσιακά λαζαράκια, ημίγλυκα ψωμάκια με αρωματικά σε σχήμα σπαργανωμένου ανθρώπου, όπως τα έφτιαχνε κάθε οικογένεια για να αναπαραστήσει τον Λάζαρο! Όπως και υπέροχες χειροποίητες δημιουργίες για δώρα. αλλά και λαμπάδες, κεριά κ.ά.

Οι μικρές “Λαζαρίνες” κρατούσαν στολισμένα καλαθάκια και με στεφανάκια από λουλούδια στα μαλλιά τους τραγούδησαν και χόρεψαν τα Κάλαντα του Λαζάρου από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ για φιλοδώρημα ο Σύλλογος τους προσέφερε την κυρία Λαγουδίνα – αυγό, κουλουράκια και μπισκοτάκια! «Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη!», τονίζει σχετικά ο Σύλλογος.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button