Εκλογές 2019Τοπικά Νέα

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Τριφυλίας ο Σωτήρης Μπακούρος

“Επόμενη Μέρα για την Τριφυλία” είναι το όνομα του συνδυασμού με τον οποίο θα διεκδικήσει το Δήμο Τριφυλίας ο Σωτήρης Μπακούρος.

Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Τριφυλίας, όπως αναμενόταν, ανακοίνωσε με επιστολή στα τοπικά ΜΜΕ ο Σωτήρης Μπακούρος.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Φίλες και Φίλοι,

Συμπολίτες του Δήμου Τριφυλίας, πλησιάζει ο χρόνος που με τη ψήφο σας , με το ισχυρό αυτό δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη, θα επιλέξετε αυτούς που θα διαχειριστούν τα ελάσσονα και μείζονα θέματα του Δήμου μας για την επόμενη τετραετία.
Οι συνεργάτες μου και εγώ δεν ισχυριζόμαστε πως μονοπωλούμε το ενδιαφέρον και την αγάπη για την προοπτική ανάπτυξης του Δήμου μας. Θεωρούμε πως όλες οι υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί έχουν τον ίδιο στόχο. Η διαφορά μας έγκειται στην διαφορετική θεώρηση που έχουμε για τον τρόπο σωστής λειτουργίας του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Με μέθοδο, προγραμματισμό, εργατικότητα, γνώση της οργανωμένης διοίκησης, συνέπεια, μα πάνω απ’όλα με σεβασμό και αγάπη για τον πολίτη και τον τόπο μας μπορεί ακόμα και ένας μεγάλος Δήμος όπως ο δικός μας να λειτουργήσει σωστά.
Ολοκληρώνεται η δεύτερη δημοτική θητεία του Καλλικρατικού Δήμου και οι πολίτες στην πλειονότητα τους νοιώθουν πως δεν έχει βελτιωθεί η καθημερινότητα τους.
Τα αυτονόητα παραμένουν ζητούμενα
Προβληματική διαχείριση απορριμμάτων
Άθλιο αγροτικό και δημοτικό δίκτυο
Πανάρχαιο και όχι συμβατό με τους κανόνες υγιεινής, δίκτυο ύδρευσης
Εγκαταλελειμμένα χωριά χωρίς καμία αρμοδιότητα στους τοπικούς προέδρους.
Ο στόλος και τα μηχανήματα έργων του Δήμου σχεδόν σε αχρηστεία.
Η διαχείριση και η κατανομή του προσωπικού είναι προβληματική.
Έλλειψη ασφάλειας των πολιτών
Η δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου, που η αλήθεια είναι πως έγινε ερήμην των τοπικών κοινωνιών, δεν έδειξε αποτελέσματα ορατά στους πολίτες. Εκτιμάμε και ευελπιστούμε ότι η εφαρμογή του νόμου Κλεισθένη θα βελτιώσει την λειτουργία του Δήμου.
Οι προοπτικές ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου Τριφυλίας, ενός Δήμου με καταπληκτικό γεωγραφικό ανάγλυφο, που συνδυάζει ένα πανέμορφο ορεινό όγκο και καταλήγει σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο μέτωπο, είναι τεράστιες.
Αποτελείται από τρείς μεγάλες πόλεις, τους Γαργαλιάνους, την Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά, όπου η κάθε μία έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Είναι ευθύνη του Δήμου να αναπτυχθούν και οι τρείς ισόρροπα και όχι η μία εις βάρος της άλλης.
Η Δημοτική ενότητα Αυλώνας με το καταπληκτικό θαλάσσιο μέτωπο και το πανέμορφο ορεινό όγκο έχει άριστη προοπτική ανάπτυξης. Η Νέδα, με το εξαιρετικό φυσικό τοπίο, είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες.
Η Δημοτική ενότητα Αετού, με τα πανέμορφα χωριά και το παραδοσιακό παζάρι, έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και τις δικές της προοπτικές ανάπτυξης.
Η πρώην κοινότητα Τριπύλας με τον ορεινό όγκο της και τα ξεχωριστής ομορφιάς χωριά της χρειάζεται την βοήθεια του Δήμου για περαιτέρω ανάπτυξη.
Φίλες και Φίλοι, πεποίθηση μας είναι ότι ο Δήμος έχει υποχρέωση να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές, για να αναπτυχθεί η αγροτική οικονομία, ο τουρισμός και οι επαγγελματίες του Δήμου μας να βρούν στήριξη για την απρόσκοπτη δραστηριότητά τους.
Οι συνεργάτες μου και εγώ διαθέτουμε την γνώση , την εμπειρία μα κυρίως την θέληση να διαχειριστούμε τα θέματα του Δήμου με σωστό προγραμματισμό, εντιμότητα και συνεργασία. Για τον τόπο, στον οποίο γεννηθήκαμε, ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.
Στόχος μας είναι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων να αποκτήσουν άμεσα αρμοδιότητες και να φέρουν οι ίδιοι στα Δημοτικά συμβούλια τα προβλήματα τους προς επίλυση.
Θα συνεργαστούμε με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς και συλλόγους προκειμένου από κοινού να δίνουμε λύσεις.
Η υπηρεσία προγραμματισμού, που θα στελεχωθεί με καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, θα παρακολουθεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι υφιστάμενες χρηματοδοτήσεις.

Αγαπητοί Συμπολίτες της Τριφυλίας, οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές έχουμε πληθώρα ανεξάρτητων υποψηφίων. Η κοινωνία μας είναι μικρή και ξέρουμε πως όλοι οι υποψήφιοι έχουμε πολιτική ταυτότητα και προερχόμαστε από κάποιο πολιτικό φορέα. Σίγουρα η ύπαρξη πολυφωνίας είναι απαραίτητη για την λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Το ζητούμενο είναι, όταν λειτουργείς σε κάποιο θεσμό, να στέκεσαι δίπλα στους πολίτες, να στηρίζεις την επίλυση των προβλημάτων τους και να μην θέτεις κομματικά κριτήρια. Γιατί τα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν χρώμα κομματικό. Είναι ίδια για όλους.
Πιστεύουμε στην συμμετοχή των πολιτών, χρειαζόμαστε την γνώμη τους, και την κριτική τους.
Οι συνεργάτες μου και εγώ θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε –αν όχι όλα- τα περισσότερα προβλήματα του Δήμου Τριφυλίας σε συνεργασία με πολίτες και φορείς και μέσα από το πρόγραμμα μας να δώσουμε εφικτές και κοστολογημένες λύσεις.
Η προσπάθεια που ξεκινάμε πλαισιώνεται από αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και από νέους ανθρώπους ώστε να δημιουργηθεί μια όσμωση και να προκύψει μία νέα γενιά στελεχών στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε όλους τους πολίτες ενεργούς και μη απ’όπου και αν προέρχονται για να μας πλαισιώσουν.
Ο πολιτικός πολιτισμός θα είναι για την παράταξη μας δεδομένος.
Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους υποψηφίους.
Ο αγώνας αρχίζει με διάλογο και επιχειρήματα.
Σας θέλουμε μαζί μας για να αλλάξουμε τον Δήμο μας.
Το οφείλουμε στους συμπολίτες μας , κυρίως όμως το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.

Με φιλικούς χαιρετισμούς!
Σωτήρης Μπακούρος
Οικονομολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button