Πολιτική

Ανακρίβειες και ψέματα ακόμη και για το LEADER Μεσσηνίας;

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρισκόμαστε ένα χρόνο ακριβώς μετά τις Περιφερειακές εκλογές. Ας δούμε τι βιώνει σήμερα  η Πελοπόννησος.

Μία φανερή αγωνία του νικηφόρου συνδυασμού του κ.Νίκα  –  στο  Β΄γύρο των Περιφ. εκλογών και με πολλά ερωτηματικά- ,  να δείξει στην κοινωνία κάτι που δεν είναι.

Παλεύει σύσσωμο το επικοινωνιακό του  «σύστημα» να  εμφανίσει μία «κατασκευασμένη» δήθεν αλήθεια περί αποτελεσματικότητας στην υλοποίηση έργων , θεωρώντας πως η τακτική που ακολούθησαν την προεκλογική περίοδο και εγκλώβισε τους Πελοποννησίους σε ψευτοδιλλήματα,  μπορεί να συνεχίζεται εσαεί.

Στο πρώτο μέρος των παρεμβάσεων που θα ακολουθήσουν, της Νέας Πελοποννήσου Μεσσηνίας ( διότι δεν προλαβαίνουμε να απαντάμε στα ψέματα και τις ανακρίβειες) ενημερώνουμε  για την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας .

Είναι μία Α.Ε., στην οποία κύριος μέτοχος είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το κυρίαρχο πρόγραμμα που υλοποιεί εκτός πολλών ακόμη δράσεων, είναι το πρόγραμμα CLLD/ LEADER, με παρεμβάσεις Δημοσίου και Ιδιωτικού χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα που αποβλέπει στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

Μέχρι το Σεπτέμβριο 2019, ως Πρόεδρος της ΕΔΠ/Leader (άμισθη θέση) και έχουσα την ευθύνη διεκπεραίωσης του LEADER, γνωρίζω πως εγκαίρως και σύμφωνα με τον κανονισμό που διέπει το πρόγραμμα, είχαμε ολοκληρώσει τα δημόσια έργα και είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία των ιδιωτικών επενδύσεων , δεχόμενοι σχετικούς φακέλους.

   Στην ολοκληρωμένη και καθ΄ όλα έτοιμη από εμάς, διαδικασία των δημοσίων έργων, είδαμε να ακολουθείται πάλι η τραγική τακτική των ψεμάτων περί των «δικών τους ενεργειών», σε σημείο να διαβάζουμε μέχρι και αφελή ευχαριστήρια Δημοτικών Αρχών, προς το πρόσωπο του κ. Περιφερειάρχη για την ένταξη έργων που ήταν  κανονικά ενταγμένα, διότι εξ αρχής ήσαν  παραδεκτά και η διαδικασία είναι συγκεκριμένη .

Αυτή η τακτική αλλοιώνει την αλήθεια και προκαλεί ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της  νέας Περιφερειακής Αρχής.

Η μη ανακοίνωση από τη δική μας επιτροπή Διαχείρισης των ενταγμένων δημοσίων έργων , ήταν συνειδητή, διότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, θεωρήσαμε ως αρμόζουσα δημοκρατική συμπεριφορά να αφήσουμε τις ανακοινώσεις για τη νέα Διοίκηση.

Σήμερα όμως  με την απαράδεκτη στάση να θέλουν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία για δήθεν αίτημα του κ.Νίκα, για υπερδέσμευση επιπλέον χρηματικού ποσού, που επέτρεψε την ένταξη επιπλέον έργων κι  ενώ είναι συνήθης διαδικασία, επιβάλλεται να ακουστεί η αλήθεια.  

Τη δυνατότητα της υπερδέσμευσης επιπλέον  ποσού για την ικανοποίηση όλων των προτάσεων ιδίως των Δήμων, την είχαμε προαναγγείλει στην ΑΝ.ΜΕΣ., σε συνέντευξη τύπου τη 14-8-2018 και είναι μία απλή και τυπική διαδικασία όπως ορίζει το πρόγραμμα.

   Τα ενταγμένα έργα των Δήμων, που παρουσίασαν ως δική τους επιτυχία , είναι καθαρά κόπος και δουλειά της προηγούμενης ΕΔΠ/LEADER , ενώ σήμερα απλώς τέθηκαν οι υπογραφές  από τις νυν διοικήσεις, προκειμένου οι διάφοροι φορείς και κυρίως οι ΔΗΜΟΙ που τα διεκδίκησαν και αναφέρομαι στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, δούλεψαν και κατέθεσαν πλήρεις φακέλους,  για να προχωρήσουν αυτά τα έργα.

Τα έργα που είχαν εξ΄αρχής ενταχθεί είναι τα εξής :

1.Ανάπλαση πεζοδρομίων Καρδαμύλης 255.000 ευρώ κα ανάπλαση πλατεία Κάτω Μηλέας 88.000 ευρώ.

2.Νέος ισόπεδος κόμβος στη συμβολή Σ.Πατατζή και Καπετάν Κρόμπα στην πόλη της Μεσσήνης 250.000 ευρώ, ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην Τ.Κ.Διοδίων 178.000 ευρώ και άυλο έργο δηλ. ενημερωτικό υλικό προβολής του Δήμου Μεσσήνης 24.800 ευρώ.

3.Με θέρμη στηρίξαμε και βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε την εξαιρετική προοπτική ανέγερσης ορειβατικού καταφυγίου στον Ταΰγετο, μίας περιοχής που είχε εγκαταλειφθεί από την πρώην Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, 395.000 ευρώ.

  1. Δράσεις παραδεκτές από τα ζητούμενα του LEADER, του Συλλόγου Ασπροχώματος, 22.320 και 16.244 ευρώ.
  2. Ανάπλαση δημοτικών οδών στην Αρτεμισία 230.000 ευρώ.

6.Ανάπλαση κύριου άξονα πεζοδρομίων των Φιλιατρών ,595.245,66 ευρώ.

  1. Βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου Στενωσιάς Πυλίας 158.720 ευρώ, Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας και περιμετρικών οδών Μεθώνης Α΄ Φάση 455.000 ευρώ, έκδοση πολιτιστικού ιστορικού έργου με τίτλο “Δήμος Πύλου – Νέστορος: Όψεις της ιστορίας και του πολιτισμού” 21.194,70 ευρώ.
  2. Διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δ.Ε. Φιλιατρών.

Ενίσχυση των δράσεων του  Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών 58.868,60 ευρώ.

Χρήσιμο είναι να σταματήσουν το συνεχές ψέμα στην κοινωνία και να κατανοήσουν πως μόνο όταν δουλέψουν και παράξουν έργο, μπορούν να γίνουν χρήσιμοι στον τόπο.

Η συνειδητή προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας περί της δικής τους συμβολής και υποτίμησης του κόπου των προκατόχων τους, αποτελεί προσβλητική συμπεριφορά και πρέπει να σταματήσει.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button