Τοπικά Νέα

Ανδραβίδα: Ξεκίνησε σήμερα η η κύρια φάση της “Ηνίοχος 2018” – “Αναστάτωση” και στον Τριφυλιακό ουρανό! [εικόνες]

Ξεκίνησε σήμερα η κύρια φάση της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης «Ηνίοχος 2018», με τη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η παράταξη των δυνάμεων ξεκίνησε ήδη από τις 5 Μαρτίου, ενώ η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία «προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι τον απολογισμό, σιγουρεύει ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την ΠΑ».

Η άσκηση περιλαμβάνει επιχειρήσεις καταστολής αεράμυνας, προσβολής αεροδρομίων, προσβολής ειδικών στόχων/ αεροπορικής απομόνωσης, προσβολής στόχων επιφανείας, προστασίας αεροσκαφών υποστήριξης και αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης.

Η Ελλάδα συμμετέχει με αεροσκάφη F-16, F-4, M-2000 και EMB- 145H AEW&C. Οι ΗΠΑ συμμετέχουν με μαχητικά F-15, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με Mirage 2000-9, η Μ. Βρετανία με Eurofighter Typhoon FGR4, η Ιταλία με Tornado και η Κύπρος με ελικόπτερο AW-139.

«Δεδομένου του υψηλού επιπέδου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της ικανότητάς μας να διεξάγουμε ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν πληθώρα οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο μιας από της μεγαλύτερης περιοχής ασκήσεων στην Ευρώπη, η άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ” φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στον Μεσογειακό χώρο, και παρέχει στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής», τονίζει η ανακοίνωση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button