ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΧώρα

Ανησυχία για την επάρκεια εργατών για την ελαιοσυγκομιδή στη Μεσσηνία

Η απάντηση του Α/Σ ΝΗΛΕΑΣ στην επιστολή-πρόσκληση της ΠΕ Μεσσηνίας για την σύσκεψη αναφορικά με τους εργάτες γης.

Το μείζον θέμα σύμφωνα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του “Νηλέα” Γιώργο Κόκκινο, είναι η επάρκεια εργατών για την ελαιοσυγκομιδή που πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγο. Όπως τονίζει ο κ. Κοκκινος είναι βέβαιο ότι αν δεν δεν δοθεί άμεσα λύση η συγκομιδή δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί και το κόστος θα εκτοξευτεί σε πρωτοφανή ύψη.

Δείτε τι αναφέρει η απάντηση:

Προς                                                                                                                                 Χώρα 6 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Υπόψη: Μαρία Φίλιππα                                                    Κοινοποίηση: Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας

            : Μαρία Τριανταφυλλοπούλου

 

Θέμα: Απάντηση σε επιστολή σας

Σε απάντηση σχετικού εγγράφου σας που αφορά την εκτίμηση αναγκών σε εργατικό δυναμικό για τις ανάγκες του πρωτογενή τομέα την περίοδο 2021-22 και εν αναμονή της συνάντησης την Πέμπτη 10/9/2020 σας ενημερώνω ότι η Δ/Κ Χώρας σε λιγότερο από ένα μήνα θα ξεκινήσει την συγκομιδή ελιάς της ποικιλίας μαυρολιά και η ανησυχία για την έλλειψη εργατών είναι διάχυτη.

Συνεπώς η διαδικασία της μετάκλησης για την εποχική απασχόληση εργατών από τρίτες χώρες που αναφέρεται στο έγγραφό σας, δεν είναι σε θέση να δώσει την άμεση λύση που χρειάζεται η αγροτική οικονομία του νομού μας, κυρίως λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται και της ένταξης των εργαζομένων σε καθεστώς εξαρτημένης εργασίας αντί για εργόσημο.

Αυτό που χρειάζεται επειγόντος, είναι μια ευέλικτη και άμεση διαδικασία πρόσκλησης εργατών από τρίτες χώρες, που θα προσέλθουν σύντομα για να δώσουν λύση στη συγκομιδή της ελιάς με ασφάλιση εργοσήμου. Αν δεν ληφθεί άμεσα μέριμνα για το παραπάνω, η δοκιμαζόμενη ελαιοκαλλιέργεια θα δεχτεί την χαριστική βολή και η οικονομία της μεσσηνιακής υπαίθρου θα καταρρεύσει.  

 

Με εκτίμηση

Κόκκινος Γιώργος

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. ΘΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΑΙΟΣΥΓΚΟΜΙΔΗ;;;; ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΞΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ! 5 ΜΗΝΕΣ ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΤΟ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ……..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button