Τοπικά Νέα

Ανησυχία για τη διάβρωση στον παραλιακό δρόμο της Κυπαρισσίας [εικόνες]

H διάβρωση των ακτών αποτελεί πλέον ένα εκτεταμένο πρόβλημα καθώς σε πολλές περιοχές της χώρα η θάλασσα «ανεβαίνει» καταπίνοντας παραλίες, δρόμους και άλλες υποδομές.

Η κατάσταση δείχνει ανησυχητική στον παραλιακό δρόμο της Κυπαρισσίας, προς την παλιά ντίσκο και τον οικισμό της Γιαννίτσαινας, με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης να τονίζει την επικινδυνότητα που υπάρχει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος της Κυπαρισσίας αναφέρει:

«Σοβαρή επικινδυνότητα υπάρχει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο τον παραλιακό δρόμο της Κυπαρισσίας προς Γιαννίτσαινα. Σε έναν δρόμο που περνάνε με οχήματα και δίκυκλα καθημερινά δεκάδες κάτοικοι από και προς τις μόνιμες κατοικίες τους και επισκέπτες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής αλλά και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή για τη βόλτα τους και την άθληση τους.

Από την Άνοιξη και κυρίως τους θερινούς μήνες στον παραλιακό δρόμο από τον Αϊ-Λαγούδη έως την πρώην ντίσκο υπάρχει μεγάλη κίνηση οχημάτων και δικύκλων αλλά και πεζών.

Ο δρόμος αυτός έχει υποστεί ζημιές και έχει υποχωρήσει το υπέδαφος από τον κυματισμό τον Δεκέμβριο του 2021 και τμήματά του έχουν αποκοπεί εντελώς. Από τότε η κατάσταση έχει χειροτερέψει και έχει γίνει μεγαλύτερη η επικινδυνότητα.

Ενόψει της Άνοιξης και της θερινής περιόδου για αποφυγή ατυχήματος οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι του Δήμου Τριφυλίας πρέπει το συντομότερο λάβουν μέριμνα προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης του δρόμου και άρσης της επικινδυνότητας ιδίως κατά τις βραδινές ώρες που δεν υπάρχει στην περιοχή δημοτικός φωτισμός.»

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. Δεν ασχολήθηκαν, αλλά ας τοποθετήσουν προειδοποιητικά σήματα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διότι σε αρκετά σημεία κάτω από την άσφαλτο υπάρχει κενό , ίσως και ένα μέτρο.

  2. Καταρχην εχει μπαζωθει μερος της παραλιας/ καλη η αναπτυξη το χρημα να κυλαει αλλα δεν σεβαστηκατε τιποτα. / οσον αφορα την αποκατασταση ΑΣΤΟ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button