Αγροτικά

Ανησυχία για το ελαιόλαδο λόγω… Nutri-Score

Ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στο εθνικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο, αλλά και σε όλα τα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας, η λειτουργία του συστήματος παροχής πληροφοριών για τα τρόφιμα Nutri-Score, που εφαρμόζουν κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης διατυπώνει, σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης.

“Ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα Nutri-Score παρουσιάζει στρεβλώσεις όσον αφορά στη διατροφική αξία ορισμένων προϊόντων, όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο και μάλιστα το έξτρα παρθένο που κατατάσσεται στα λιπαρά” χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι σημαντικές ωφέλειες από την χρήση του, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην εν λόγω επιστολή, η οποία κοινοποιείται προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τους βουλευτές Λακωνίας, την KEEE (Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος), καθώς και προς το κάθε ένα από τα Επιμελητήρια της χώρας.

 

Την επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button