Τοπικά Νέα

«Ανοίγει» ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών της Μεσσηνίας ύψους 8,6 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι όροι της διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κατά τα σχολικά έτη 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 8.610.381,55 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Πλέον ο διαγωνισμός έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση και μόλις αυτό συμβεί τις επόμενες μέρες, αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας να ανοίξει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα η διαδικασία κατάθεσης προσφορών. Εκτιμάται δε ότι ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως το τέλος του Μαΐου.
Αυτή την περίοδο, και από την αρχή της χρονιάς, η μεταφορά των μαθητών γίνεται με παράταση των συμβάσεων. Η πρώτη παράταση έληξε μαζί με το 2017 και η δεύτερη στις 28 Φεβρουαρίου. Μιας και μέχρι τότε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός δεν είχε προκηρυχθεί, η Περιφέρεια προχώρησε σε νέα παράταση των συμβάσεων για να μη μείνουν οι μαθητές στους δρόμους.
Να σημειωθεί ότι ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο ακυρώθηκε από την Περιφέρεια, ακριβώς την ημέρα που έληξε η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών, κι ενώ υπήρχε δέσμευση ότι άμεσα θα γινόταν προκήρυξη νέου, έχουμε φτάσει στο Μάιο και τώρα «θα ανοίξει».
Β.Β.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button