Δήμος ΟιχαλίαςΤοπικά Νέα

Επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων το δίκτυο ύδρευσης στην Τ.Κ. Ψάρι Οιχαλίας

Κοινοβουλευτική αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων της Κοινότητας Ψάρι Οιχαλίας που αφορά στο πεπαλαιωμένο και επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της, δίκτυο ύδρευσης.

«Οι φορείς και οι κάτοικοι της ιστορικής κοινότητας της Μεσσηνίας», σχολιάζει, «καταγγέλλουν στην επιστολή τους, ότι η κοινότητα υδρεύεται μέσω ενός πεπαλαιωμένου, τουλάχιστον 50 ετών δικτύου, από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες, υλικού εξαιρετικά ακατάλληλου και καρκινογόνου, που έχει καταργηθεί η χρήση του από το 2005, σύμφωνα με την οδηγία 1999/77/ΕΚ».

Ο κ. Χαρίτσης αιτείται με την αναφορά του τις επείγουσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι υπηρεσίες για την κατάργηση των επικίνδυνων αμιαντοσωλήνων και την αντικατάστασή τους, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων της Κοινότητας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button