Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Αντίδραση για το -προσωρινό- κλείσιμο του Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών

16 μέρες κλειστό τον Αύγουστο το Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) Φιλιατρών που λειτουργεί στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών θα παραμείνει κλειστό από την Τετάρτη 10 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Δ. Καραβίτη ο μοναδικός υπάλληλος του Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών θα μετακινηθεί στο αντίστοιχο Γ.Ε.Φ. της Κυπαρισσίας για το διάστημα από 10/8 έως και 19/8/22, προκειμένου να μην κλείσει το εκεί γραφείο λόγω αδειών των υπηρετούντων εκεί υπαλλήλων και για το διάστημα από 22/8 έως και 26/8/22 θα κάνει χρήση της κανονικής του αδείας.
Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά δελτίο τύπου:
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 
 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΓΟΥΜΕΝΩΝ Γ.Ε.Φ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 
  Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της άνισης μεταχείρισης της πόλης των Φιλιατρών σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις – Δημοτικές Ενότητες. Πληροφορηθήκαμε ότι το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) Φιλιατρών που λειτουργεί στο Δημοτικό κατάστημα (Δημαρχείο) Φιλιατρών, θα παραμείνει κλειστό από την Τετάρτη 10 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022!
   Περαιτέρω, ενημερωθήκαμε ότι ο μοναδικός υπάλληλος του Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών: α) θα μετακινηθεί στο αντίστοιχο Γ.Ε.Φ. της Κυπαρισσίας για το διάστημα από 10/8 έως και 19/8/22, προκειμένου να μην κλείσει το εκεί Γραφείο λόγω αδειών των υπηρετούντων εκεί υπαλλήλων και β) το διάστημα από 22/8 έως και 26/8/22 θα κάνει χρήση της κανονικής του αδείας…
   Είναι ανεπίτρεπτο να μένει μια φορολογική υπηρεσία χωρίς υπάλληλο, ειδικά στον παραγωγικό τόπο των Φιλιατρών (με σημαντική συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας μας), καθώς και εν μέσω περιόδου αιχμής λόγω του θέρους και της ανάγκης εξυπηρέτησης επιπλέον πολλών επισκεπτών (παραθεριστών, κατοίκων εξωτερικού κτλ). Πόσο δε μάλλον για το διάστημα μετακίνησης του υπαλλήλου του Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών  στην Κυπαρισσία ώστε να εξυπηρετεί και τις δύο ΔΕ (Κυπαρισσίας και Φιλιατρών), ενώ θα μπορούσε να είναι ανοιχτό το Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών και να εξυπηρετεί κατά τον ίδιο τρόπο και τις δυο αυτές ΔΕ από τα Φιλιατρά. Το μόνο που μπορεί να σημαίνει το κλείσιμο του ΓΕΦ Φιλιατρών κατά το τρέχον θερινό διάστημα, είναι ο υποβιβασμός της πόλης των Φιλιατρών και η αντιμετώπιση των κατοίκων κι επισκεπτών των Φιλιατρών, ως πολιτών β΄ κατηγορίας!
   Η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ Καλαμάτας, οφείλει να φροντίζει να μην κλείνουν τα κατά τόπους Γ.Ε.Φ. για τον οποιονδήποτε λόγο! Εν προκειμένω, οι πολίτες των Φιλιατρών θα πρέπει να εξυπηρετηθούν χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν σε άλλη πόλη. Εκ τούτου ζητάμε όπως μεριμνήσετε για τη στελέχωση και την αδιάλειπτη λειτουργία του Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών.  
Φιλιατρά, 10/8/2022.                           Για το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών
                                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                       Διονύσιος Λ. Καραβίτης 

Σχετικά Άρθρα

10 Σχόλια

  1. Δηλ καταλαβαίνουμε ότι, το γραφείο στα Φιλιατρά έχει έναν μόνο υπάλληλο ενώ, το γραφείο στην Κυπαρισσία έχει περισσοτέρους από έναν όπου φεύγουν διακοπές όλοι μαζί τις ίδιες μέρες, σωστά; έτσι έχουμε σαν αποτέλεσμα να μετακινείται ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπάλληλος του γραφείου Φιλιατρών (κλείνοντας αναγκαστικά το γραφείο), στην Κυπαρισσία για να πάρουν τις άδειες τους όλοι μαζί μέσα στο δεκαπενταύγουστο.

    Μάλιστα!!! εξαιρετικά! και μετά έχουμε κάποιες απορίες αν τα Φιλιατρά υποβιβάζονται ηθελημένα για ακόμα μια φορά, μωρέ ντάλα μεσημέρι θα κλείσει στα Φιλιατρά και αυτή η υπηρεσία… χαχχαχχαααααα

  2. Ο “Φιλιατρινός Δήμαρχος” τι έχει να πει γι αυτό;;;;!!!
    Είναι γνώστης του θέματος ή έχει πλήρη άγνοια;;;;!!!!
    Κι αν όντως δεν το ήξερε, τι ενέργειες τώρα θα κάνει;;;;!!!!
    Θα πάρει τηλ. την προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας να αποκαταστήσει τα πράγματα;;; Ή μήπως φοβάται ότι θα δυσαρεστήσει τους Κυπαρίσσιους;;;;

    Μόνη λύση για την απάλειψη των αδικιών είναι μια: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ!!!

    1. Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΩΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΣΤΟΥΣ 15.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.
      ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ

      1. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ

  3. Τα καύσιμα είναι ακριβά για τους κυπαρίσιους πόλίτες, (προφανώς δεν έχω τίποτα με τους; ανθρώπους), αλλά φτηνά για τους φιλιατρινούς θεώρησε η Διοίκηση Φορολογικών υποθέσεων. Απαράδεκτη η απόφαση άκρως και δεν ξέρω γιατί δεν ε΄χει βγει ο δήμαρχος να πάρει θέση

    1. Καληνύχτα Μαργαρίτα, καληνύχτα Μαργαρώ…
      ΤΙ θέση να πάρει ο Λεβεντάκης, αφού είναι ο Δήμαρχος για όλη την Τριφυλία;
      Αν πάρει θέση υπέρ των Φιλιατρών, θα στεναχωρηθούν οι Κυπαρίσσιοι και το αντίθετο.
      Μόνη λύση η επαναφορά στο αυτοδιοίκητο ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, όπως σωστά αναφέρει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

  4. Αυτό που χαρακτηρίζει τη πόλη μας είναι τελικά μια απόρριψη και μια εγκατάλειψη κυρίως από τις αρχές του καλλικρατικού δήμου, τα αρνητικά σημάδια δεν είναι ένα, δυο αλλά αρκετά, φωνάζουν ότι τα Φιλιατρά έχουν παραδοθεί άνευ όρων σε μια ανεπιστρεπτί κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής ερημοποίησης και βουλιάζουν ακόμα πιο βαθιά.
    Δεν ξέρω πόσο ακόμα μπορούμε να περιμένουμε χρονικά για να δούμε τι άλλο μπορεί να συμβεί, κάθε μέρα, εβδομάδα, μήνας που περνά είναι χαμένος χρόνος.

    Τελικά η επαναφορά στο αυτοδιοίκητο για ένα νέο δήμο Φιλιατρών να είναι η μοναδική λύση, η υπάρχουσα τραγική κατάσταση αυτό φωνάζει, το ζητούμενο ειναι αν υπάρχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά που το βλέπουν και το ακούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button