Πολιτική

Αντωνία Μπούζα: «Προτιμούν τις πίτες…»

«Μέσα στην ευφορία των εορτών και των πρωτοχρονιάτικων πιτών, οι υπεύθυνοι της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, που έχουν επιφορτιστεί με την  παραγωγή έργου στον τόπο, άφησαν σε δεύτερη μοίρα την ευθύνη τους, με αποτέλεσμα πολλά ζητήματα που απαιτούν ελάχιστο χρόνο αλλά  μόνο έννοια για την κοινωνία και τα προβλήματά της, να καθυστερούν και να δυσκολεύουν τους πολίτες.

Η έλλειψη φωτισμού και φροντίδας σε διάφορους οδικούς άξονες του τόπου μας, δυσκολεύουν την ασφαλή χρήση των οδών από πεζούς και οχήματα.

Επειδή ως ένα επιπλέον μέτρο πίεσης, για ένταση της αποτελεσματικότητας και απόδοσης έργου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων και η δημοσιοποίηση προβλημάτων, που μας καταγγέλλουν οι πολίτες, ο κ.Περιφερειάρχης συχνά πυκνά εκφράζει την ενόχλησή του και μας ψέγει (συνήθως με απρεπείς χαρακτηρισμούς), επειδή εκτελούμε το καθήκον μας, θεωρώντας πως η κριτική στην αποτελεσματικότητα της διοίκησής του αποτελεί ύβρη προς το πρόσωπό του!

Φυσικά είναι πρωτοφανής αυτή η άποψη περί δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου.

Οι πολίτες όμως καταφεύγουν συνεχώς στα αιρετά μέλη της Νέας Πελοποννήσου και στον Πέτρο Τατούλη, διαμαρτυρόμενοι για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κινούμενοι στους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας.

Δρόμοι χωρίς διαγραμμίσεις ή με απόλυτη εγκατάλειψη κοπής της φυτικής βλάστησης ούτε καν τους καλοκαιρινούς μήνες, με εργολαβίες περί «ταπιτιδίων» που έχουν ήδη ανοίξει εκεί που έχουν εφαρμοστεί και με απόλυτα σκοτάδια σε κόμβους, που δημιουργούν ποικίλα προβλήματα.

Ενδεικτικά αναφέρω τον κόμβο στο χωριό Καζάρμα προς Πετρίτσι, τον κόμβο Χατζή και τον συνδετήριο οδικό άξονα του αυτοκινητοδρόμου Α7, που από τον Μάιο του 2022 είναι κυριολεκτικά στο σκοτάδι.

Μάλιστα, σεβόμενη την εντολή των πολιτών παρακολουθώ τα ζητήματα αυτά και με έγγραφό μου την 12-12-2022 προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και το Δήμαρχο Μεσσήνης, ζητούσα την αποκατάσταση της βλάβης, σε κάποια από τα ανωτέρω αναφερόμενα.

Φυσικά κ.Περιφερειάρχα δεν δημοσιοποιήθηκε τότε αυτή η επισήμανση ούτε η επιστολή, την οποία όμως εκ του αποτελέσματος αγνοήσατε.

Δηλαδή ακόμη περιμένω τόσο εγώ όσο και οι πολίτες απάντηση και αποκατάσταση!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button