Πολιτική

Αντώνης Καρατζάς: Το Ε.Σ.Υ. είμαστε “εμείς”

ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΕΙΜΑΣΤΕ “ΕΜΕΙΣ”

  Με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία φαίνεται ολοφάνερα το σκεπτικό της συντηρητικής δεξιάς να αποβάλει το κοινωνικό πρόσημο από πάνω της . Πιο συγκεκριμένα με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση μητσοτάκη δημιουργεί ασθενείς δύο ταχυτήτων με μοναδικό κριτήριο την τσέπη του κάθε ασθενή . 

   Δυστυχώς με αυτό το έκτρωμα που κάποιοι έχουν το θράσος να το αποκαλούν και νομοσχέδιο καταστρέφεται όλη η κουλτούρα πάνω στην οποία χτίστηκε και έγινε πράξη το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν ιατρική περίθαλψη . Πιο συγκεκριμένα ενισχύεται η ιδιωτική πρωτοβουλία ώστε για την « ανακούφιση » ας πούμε της ασφυκτικής αναμονής για χειρουργεία ( ένα παράδειγμα ) να μπορούν άμεσα να εξυπηρετούν οι ίδιοι γιατροί σε ιδιωτικές κλινικές που θέλουν και αρκετά λεφτά . Έτσι εκβιαστηκά και με πρόσχημα τις ουρές κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει ότι κάποιοι  γιατροί μπορεί με πρόσχημα τις λίστες αναμονής να στέλνουν όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα σε ιδιωτικές κλινικές . Δίκαιο ; Ανθρώπινο; Μεταρυθμισάρα; 

   Σίγουρα ο αείμνηστος Γεννηματάς δεν θα είχε φανταστεί πως όλη αυτή η προσπάθεια θέσπισης του δικαιώματος στην δημόσια υγεία θα πήγαινε περίπατο μέσα σ ένα βράδι , διότι αν μιλάμε για σκάνδαλα τι συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί ακόμη ένα ! Όσο και αν στην κυβέρνηση κοκορεύονται λοιπόν για επενδύσεις , η επένδυση στην δημόσια και δωρεάν υγεία μέσα από ακόμη περισσότερες προσλήψεις , η επένδυση στην καινοτομία και στον εκσυχρονισμό του Ε.Σ.Υ. θα ήταν η πιο σωστή επένδυση . Γιατί ένα κράτος για να λέγεται υπεύθυνο κράτος πρέπει πρώτα να φροντίζει τους πολίτες του όχι να τους εκβιάζει και να τους στερεί βασικά δικαιώματα .   

Καρατζάς Αντώνης Εκπιδευτικος 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button