Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ανυπότακτα Φιλιατρά: “Το φως υπερισχύει του σκότους”

ΤΟ ΦΩΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ

Η ιστορία, είναι ένα από τα θεμέλια ανάπτυξης για κάθε τόπο. Μια απ΄τις βασικές διακηρυκτικές αρχές των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ είναι και θα είναι σταθερά η ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας.
Η μνημειακή μουριά “Ταμβάκη” η οποία είχε μπει στο στόχαστρο σκοταδιστικών κύκλων, κινδύνευε με την κοπή – εκκρίζωση της από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Είχαν υπάρξει καθ΄ υπόδειξιν “γνωματεύσεις επιστημόνων”, ενάντια στην ηθική και στην επιστημονική τους δεοντολογία, που συνεργούσαν στην καταστροφή της. Είχε επίσης υπάρξει, έκδοση Άδειας Μικρής Κλίμακας από την Πολεοδομία, για την κοπή κι εκκρίζωσή της. Η συγκεκριμένη άδεια εκδόθηκε μετά από ενέργειες ειδικής συμβούλου της Δημοτικής Αρχής – περα από τις αρμοδιότητές της – και όχι της εκ του νόμου αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας.
Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, εάν “…δεν είναι αρμόδια να ελέγχει τη νομιμότητα ή μη και την αποφασιστική αρμοδιότητα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ή για το αν λαμβάνεται υπόψη η έκφραση γνώμης του Τοπικού Συμβουλίου”, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ τονίζουν ότι χωρίς την ΗΘΙΚΗ, οι κοινωνίες των ανθρώπων θα καταλήξουν στο χαμό! Ταυτόχρονα επιβραβεύεται η δύναμη του ισχυρού, να επιβάλλει απόψεις. Έτσι καταργείται το περί “δικαίου συναίσθημα” που πρέπει να διακατέχει τους πολίτες και η αξιοπιστία των θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας.
Η ιστορία, ο πολιτισμός, οι ομορφιές, τα προϊόντα που παράγει ένας τόπος είναι εκείνοι οι πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να ασκείται η διοίκηση του τόπου. Σταθερότατη θέση των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ επίσης είναι η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ώστε να πάψουν τα Φιλιατρά μας να είναι μια πόλη – φάντασμα!

Φιλιατρά, 17 Γενάρη 2022
Για τα
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Βασίλης Σπυρόπουλος

Σχετικά Άρθρα

6 Σχόλια

  1. Φίλε Μπίλ
    Οντας υποταγμένος και συρόμενος,κάποιος,πίσω απο συμφέροντα και ιδιοτέλιες(απο βοιδοσύνη και ανεξήγητο πείσμα περισσότερο)χάνει λίγο τη μπάλα του μέτρου και ελέγχεται ευκλότερα από πειρασμούς οπως η δημοσιότητα ,η οργή και η φαντασίωση…
    Και πούσε ο Διονυσίου λέει πως της γυναίκας η καρδιά είναι μια αβυσος..αρα λοιπόν και οι τρεις προαναφερόμενοι πειρασμοί γενους θυληκού δεν ειναι;
    Be careful Bill..

  2. “Η ιστορία, ο πολιτισμός, οι ομορφιές, τα προϊόντα που παράγει ένας τόπος είναι εκείνοι οι πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να ασκείται η διοίκηση του τόπου”

    Δεν θα μπορούσες να το έχεις διατυπώσει καλύτερα αγαπητέ Βασίλη στηλιτεύοντας έμμεσα την παρούσα δημαρχιακή αρχοντία, όπου με τις αστοχίες και τις προχειροτητές της προσπαθεί να παρουσιάσει το δήθεν έργο της σαν τις μεγάλες ευκαιρίες της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button