Δήμος Μεσσήνης

«ΑΟΡΑΤΑ ΧΩΡΙΑ» Δήμου Μεσσήνης -Ψηφιακό οδοιπορικό

«Αόρατα χωριά» είναι ο τίτλος ενός ψηφιακού οδοιπορικού σε εγκαταλελλειμένα χωριά που ωστόσο διατηρούν ανόθευτα στοιχεία της αρχιτεκτονικής παράδοσης, το οποίο παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα www.aorata-choria.webnode.gr

Αποτελεί αποτέλεσμα μιας εξάμηνης προσπάθειας των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Δήμου Μεσσήνης»  που περιλαμβάνει ωστόσο και χωριά γειτονικών Δήμων. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται τα χωριά: ΑΜΜΟΥΔΕΡΟ-ΑΝΩ ΔΡΟΣΙΑ-ΖΑΠΑΝΤΙ-ΠΟΤΑΜΙΑ-ΡΩΜΥΡΙ-ΠΑΛΑΙΑ ΑΕΤΟΦΩΛΙΑ.

Συντονιστές της δράσης είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος και ο Γιάννης Λάσκαρης ενώ πολύτιμη ήταν η συμβολή σε αυτό το πρώτο μέρος του Μένιου Αδαμόπουλου, του Γιώργου Παναγιώταρη και κατοίκων που έζησαν σε αυτά.

«Ο χρόνος δεν υπήρξε σύμμαχος τους. Η ροπή της ιστορίας και οι ανάγκες των κατοίκων τους τα άφησε στη μοναξιά τους. Χωριά που πρέπει να σε πάρουν από το χέρι για να τα γνωρίσεις, αρχιτεκτονικά διαμάντια που μέσα τους έχει σφηνώσει ο ανθρώπινος μόχθος και η αρχιτεκτονική ιστορία του τόπου. Στον Δήμο Μεσσήνης αλλά και στον γειτονικό Δήμο Πύλου Νέστορος, χωρίς τα γεωγραφικά όρια να υπονοούν τίποτα τα αόρατα χωριά παραμένουν «υπάιθρια μουσεία», θεματοφύλακες της τοπικής ιστορίας και αγαπημένοι τόποι για όσους  πρόλαβαν να ζήσουν σε αυτά.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button