ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου

Απάντηση για τα όσα  ανεγράφησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τους χώρους περίθαλψης αδέσποτων ζώων έστειλε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας.

Σε αυτή αναφέρει πως «η χρήση το προαυλίου χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας  για περίθαλψη αδέσποτων ζώων είναι όχι μόνο παράνομη αλλά πρωτίστως προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών», ενώ τονίζει πως εάν επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ  ΟΛΥΜΠΙΑΣ

 ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Σε απάντηση των όσων αναγράφησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκθέτουμε τα ακόλουθα: Θα πρέπει να γνωρίζουν οι διάφοροι ζωόφιλοι ότι οι χώροι των Ιερών Ναών είναι χώροι προορισμένοι για λατρευτικούς σκοπούς και όχι χώροι περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Ως τέτοιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικοί χώροι ή ειδικοί χώροι προορισμένοι για τό σκοπό αυτό . Ως εκ τούτου η χρήση του προαυλίου  χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας  για περίθαλψη αδέσποτων ζώων είναι όχι μόνο παράνομη αλλά πρωτίστως προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών . Εάν επαναληφθεί τέτοιο περιστατικο οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.  

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

 

Σχετικά Άρθρα

12 Σχόλια

  1. Αγαπητή Μητρόπολη Τριφυλίας ,γιατί προσπαθείτε να διαστρεβλωσετε το γεγονός;Ουδείς φιλοζωος πήγε τα κουτάβια εκεί για να…περιθαλπτούν!!Κάποιος αθλιος τα πέταξε στην αυλή του ναού,ο παπάς αντί να προσπαθήσει να βρει λύση με τους φιλοζωους της πόλης,τα πέταξε στα σκουπίδια και καποιοι εθελοντές προσπαθούν πια να τους βρουν σπίτια,αφού έφαγαν βρισιδι από τον απαράδεκτο επίτροπο σας!!Αντι να καταδικάσετε τον ιερωμένο,τον επίτροπο σας που βρίζει τους φιλοζωους αισχρά και κυρίως αυτόν που πέταξε τα μωρά στον χώρο του ναού,απειλείτε με μηνύσεις τους εθελοντές;Δεν ντρέπεστε καθόλου;;

  2. Δεν περιεθαλψε κανεις αδεσποτα στο προαυλιο του Ναου. Ως εκ τουτου η ανακοινωση ειναι αβασιμη και ακυρη. Καποια κουταβια αφεθηκαν μεχρι να τα παρουν οι εθελοντες και ο επιτροπος με εντολη του ιερεα τα μετεφερε στους καδους των σκουπιδιων που βρισκονται στον δρομο διπλα στο εργατικο κεντρο με κινδυνο να γινουν χαλκομανιες στην ασφαλτο. Δεν γνωριζω κατα ποσον οι κατοικοι της Κυπαρησσιας αυτο το θεωρουν φυσιολογικο, αλλα αλλους τους προσβαλει σαν ανθρωπους!

  3. Σεβασμιοτατε η ανακοινωση ειναι αβασιμη και ακυρη. Κανεις δεν χρησιμοποιησε τον πραυλιο χωρο για περιθαλψη αδεσποτων. Καποια κουταβια που πεταξε καποιος απο το ποιμνιο σας, τα μαζεψαν αλλοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Αυτοι που απαξιωτικα αποκαλειτε “διαφοροι ζωοφιλοι”. Αφου λοιπον τα μαζεψαν τα εβαλαν προσωρινα σε χωρο για να ειναι προστατευμενα μεχρι να τα παρουν. Ο επιτροπος σε συνεργασια με τον ιερεα τα πεταξε στους καδους απεναντι, στο εργατικο κεντρο. Οταν διαμαρτυρηθηκαν οι εθελοντες βγηκε ο επισκοπος και τους ελουσε με τα δικα του. Τουλαχιστον μικροπρεπες να απειλειτε τους εθελοντες με μηνυσεις αντι να εχετε επιληφθει με την απομακρυνση τους. Το τι ειπωθηκε και τι δεν ειπωθηκε στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης δεν επρεπε να σας αφορα. Ηταν στο χερι σας να το εχετε σταματησει παρεμβαινοντας καταλληλα. Και δεν εννοω να απαξιωνετε ανθρωπους που νοιαζονται για καθε μορφη ζωης. Αυτο που θα επρεπε να σας αφορα ειναι η ανθρωπια και η αγαπη. Δεν ειμαστε μονοι σ αυτον τον πλανητη. Συνυπαρχουμε . Μπορειτε να απολαμβανετε το καθαρο προαυλιο σας. Δεν θα το λερωνουν σκυλια. Η καθαριοτητα της ψυχης εχει σημασια και εχω επιφυλαξεις οσον αφορα του ιερεα και του επιτροπου!

  4. Αγαπητή Μητρόπολη,
    Χαίρομαι που ενεργειτε με βάση το πνεύμα της διδασκαλίας του Ιησού.
    Και Εκείνος αν ήταν στη θέση σας σήμερα θα έκανε μηνύσεις σε όσους άφησαν τα ζωα στην φάτνη !

  5. Η εκκλησία ειναι για ολους.. Ειναι άσυλο για καθε ζώντα οργανισμό. Δεν ειναι τσιφλίκι του καθενός παπα η επιτρόπου που σε τελική ανάλυση και βαση των πράξεων τους, οχι χριστιανοί δεν λέγονται, αλλα ουτε καν ανθρωποι. Ειναι κριμα αυτοι που υπηρετούν το Χριστό και πρεπει να εχουν τη καρδια και την αγκαλια τους ανοικτή για ολους, να φέρονται και να μιλούν κατα αυτον τον τροπο και το χειροτερο ειναι οτι ΨΕΥΔΕΣΤΕ. Για να καλυψετε τις ποταπες πράξεις των παρατρεχαμενων σας

  6. Καλο είναι να αλλάξει την ροτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος και να μην εκτίθεται. Απομακρυσμένη από την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, του σύγχρονου Χριστιανού. Αποξενωμένη οδηγείται σε αδιέξοδα που προσπαθεί με την αυστηρότητα και τα τελεσίγραφα να δηλώσει παρούσα. Όσον αφορά επιτρόπους και παπάδες, τι να σχολιάσουμε, από που να αρχίσεις, εκτίθενται όλοι, και ειδικά στις μέρες μας δεν κρύβεται τίποτα. Ρε παιδιά υπάρχουν επίτροποι οι οποίοι δεν εχουν την στοιχειώδη μόρφωση, που δεν ειναι να κάνουν τίποτα στην ζωή τους και χρησιμοποιούνται με τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί, σε αυτούς ανυπακοή είναι θρασύδειλοι και μονοκόμματοι, γι’αυτό και πέταξαν εκτος προαυλίου χώρου τα κουτάβια στους κάδους.

  7. το προαυλιο της εκκλησιας ανηκει στην εκκλησια η ειναι δημοσιος χωρος?Αν ανηκει στην εκκλησια καλα θα κανουν οι ανθρωποι που αγαπουν τα ζωα να φροντιζουν να μην πλησιαζουν στο χωρο αυτο γιατι αυτοι οι αδιστακτοι θεομπαιχτες σιγουρα θα τα σκοτωσουν .Αν ειναι δημοσιος χωρος τοτε ελεεινοι και τρισαθλιοι χριστιανοταλιμπαν βουλωστε το.

  8. Ευτυχως που στα “κοινωνικα δικτυα” υπηρχαν και σχολια για τον μητροπολιτη που τον ελεγαν καλο ανθρωπο και συζητησιμο και με κατανοηση κτλ….Σκεφτειται δηλαδη αν ηταν κανας αγροικος τί ανακοινωση θα εβγαζε….
    “Ουαι υμην γραμματεις και φαρισαιοι υποκριτες” Ειπε πριν 2000 χρονια….και ποσο δικιο Ειχε…..

    1. Μπορεί επίσης να κάνει μηνυση στον Νώε, καθυστερημένα μεν αλλά μπορεί, γιατί μάζεψε πολλά ζωάκια, για να μην χαθούν από την καταστροφή.

  9. ΛΥΠΟΎΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΑΓΙΕ ΤΡΥΦΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΤΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΩΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΘΛΙΒΟΜΑΙ!!!!

  10. ο Χριστος απεικονιζεται με το προβατακι γυρω απο το σβερκο και ωμους, ως ο καλος ποιμην, δεν το εχει στη σουβλα, το ιερατειον ηταν παντα το προβλημα και οι παρατρεχαμενοι αυτου, που αφου εχουν κοινωνησει “τα αχραντα μυστηρια”, δεν θα διστασουν να βαλουν φολες, η, να κακοποιησουν ενα αλλο συναισθανομενο ον, μεσα απο την αλαζονεια της θρησκειας και του μυθου, “ο θεος τα εδωσε για να τα κανουμε οτι θελουμε…”, σε αντιθεσι με τον “αιμοσταγη” μουσουλμανο Ιμαμη, που ανοιγει τις πορτες του τζαμιου του καθημερινα, στις γατουλες με τα μωρα τους, που απολαμβανουν, τη θαλπωρη, τροφη και αγαπη ,που του δινουν αφειδως οι αντιστοιχοι πιστοι, συμπροσευχομενοι με μια γατα στο χαλακι τους! Ελεος με την υπεροψια του χριστιανισμου, ως η μονη σωστη,μια ειναι η Αγαπη, η, την εχεις, η, στραβα αρμενιζουμε… Ετη πολλα δεσποτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button