Τοπικά Νέα

Απάντηση του Αντιδήμαρχου Τριφυλίας για τις καταγγελίες υπαλλήλων του Δήμου

Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας τριών υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας κατά του Αντιδημάρχου Τριφυλίας κ. Αντώνη Βλάχου, ο κ. Βλάχος – ο οποίος είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος των υπαλλήλων –  δίνει απαντήσεις στα όσα ισχυρίζονται οι τρεις υπάλληλοι, σημειώνοντας ότι ήδη ο ένας από τους τρεις που υπέγραψαν το κείμενο δήλωσε με έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο, ότι η υπογραφή του υφαρπάχθηκε, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά των δυο που τον “κατασυκοφάντησαν”, όπως αναφέρει ο ίδιος,  καταθέτοντας αγωγή και μήνυση για όσα ψευδώς αναφέρουν στο έγγραφό τους.

Η απάντηση του Αντιδήμαρχου έχει ως εξής:

                                                                                                           Κυπαρισσία, 25/02/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αξιότιμοι Συμπολίτες,

Κίνητρο μου για να ασχοληθώ με τα κοινά ήταν η αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσα και τους συμπολίτες μου που πάντα τους κοίταζα στα μάτια. Η διαδρομή μου γνωστή. Δεν υπήρξα γόνος πολιτικών τζακιών, ώστε να έχω σκοπό ζωής μου να αναλάβω δημόσιες θέσεις. Τριάντα χρόνια υπηρετώ καθημερινά τον Τριφύλιο πολίτη από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομία με ήθος και ακεραιότητα. Ουδέποτε στα τόσα χρόνια υπηρεσίας δεν έχει καταγγελθεί εναντίον μου, είτε από πολίτη είτε από ανώτερό μου, συμπεριφορά που να παρεκκλίνει της νομιμότητας. Το ήθος μου και η εντιμότητά μου δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ και από κανέναν παρόλο που εργαζόμουν σε νευραλγικές θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Για τους παραπάνω λόγους οι πολίτες της Τριφυλίας με τίμησαν κατατάσσοντας με πρώτο σε σταυρούς στην Δ.Ε Κυπαρισσίας με τον συνδυασμό ΑΝΟΔΟΣ. Το ακέραιο του χαρακτήρα μου διέγνωσε και ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Λεβεντάκης με το να μου εμπιστευτεί την θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών. Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι η θέση αυτή ήταν δύσκολη και αυτό γιατί χρόνια τώρα στον Δήμο Τριφυλίας υπήρχαν εργαζόμενοι που ασκούσαν πλημμελώς τα καθήκοντα τους με την ανοχή των πολιτικών τους προϊσταμένων. Δυστυχώς υπήρχαν υπάλληλοι που κυριολεκτικά…. ξέχναγαν να πάνε στην δουλειά τους. Με την κατάσταση αυτή τα βάλαμε από την πρώτη στιγμή γιατί αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε.

Αγαπητοί συμπολίτες, το τελευταίο διάστημα στοχοποιήθηκα από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης με αφορμή μια  ‘’καταγγελία’’ εργαζομένων του Δήμου ότι τάχα ασκώ τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου ενεργώντας παράνομα και κάνοντας ρουσφέτια. Κατηγορούμαι δηλαδή ότι εκμεταλλευόμενος την θέση μου και τον Δήμο κερδίζω χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα. Πολύ βαριά κατηγορία και πολύ λίγοι αυτοί που την απευθύνουν. Θεωρώ ότι σκοπίμως δεν αναφέρθηκαν ποιοι είναι οι καταγγέλλοντες, αφού η ανωνυμία ευνοεί την εύκολη στοχοποίηση μου. Η εφημερίδα Θάρρος διέθεσε ολόκληρη σελίδα, με την φωτογραφία μου μάλιστα σε περίοπτη θέση, αλλά δεν βρήκε δυο γραμμές να γράψει  τα ονόματα αυτών που με καταγγέλλουν, ούτε βέβαια να ζητήσει τις απόψεις για τα καταγγελλόμενα (!!!). Η απάντηση σε αυτό προφανής. Αν μάθαινε ο κόσμος ποιοι με καταγγέλλουν θα ξέφτιζε μονομιάς το αφήγημα που πήγαν να στήσουν για τον Αντιδήμαρχο που τα παίρνει. Καλώ λοιπόν τους δημοσιογράφους να δημοσιοποιήσουν άμεσα τα ονόματα των εργαζομένων που με κατηγορούν (καλό θα ήταν να δημοσιεύσουν και τις φωτογραφίες τους), ώστε ο κόσμος να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του. Να σημειώσω εδώ ότι ήδη ο ένας από τους τρείς που υπέγραψαν το κείμενο δήλωσε με έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο, ότι η υπογραφή του υφαρπάχθηκε, επισημαίνοντας ότι ενεργώντας καλόπιστα και συναδελφικά πλανήθηκε χωρίς να γνωρίζει  το περιεχόμενο του εγγράφου και σε ότι τον αφορά δεν επιβεβαιώνει το περιεχόμενο του. Ας το αναζητήσουν και αυτό οι φίλοι δημοσιογράφοι για την πληρότητα του ρεπορτάζ τους.

 Έχει ξεκινήσει διοικητική έρευνα για ενέργειές των υπαλλήλων αυτών στο Δήμο και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. Από πλευράς μου γνωστοποιώ την πρόθεσή μου να κινηθώ νομικά κατά των δυο που με κατασυκοφάντησαν, καταθέτοντας αγωγή και μήνυση για όσα ψευδώς αναφέρουν στο έγγραφό τους.

Κλείνοντας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με την πλήρη στήριξη του Δημάρχου κ. Γεώργιου Λεβεντάκη θα συνεχίσουμε το δύσκολο έργο της εξυγίανσης του Δήμου με κάθε κόστος γιατί αυτό υποσχεθήκαμε στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν.

 

 

                                                                                          Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,

                                                                                    ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

 

                                                                                                           ΑΝΤΩΝΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button