Ελλάδα

Απίστευτη περιπέτεια υγείας για τον βουλευτή Γιώργο Αμανατίδη: Έφαγε σάντουιτς και έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

Σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, λόγω ενός σάντουιτς, είχε ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς μετά από μόλυνση στο έντερο που προκλήθηκε από ένα σάντουιτς!

«Προκειμένου να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο έφαγα κάποια στιγμή ένα σάντουιτς. Το βράδυ παρουσίασα συμπτώματα δηλητηρίασης. Έκανα ένα τεστ COVID γιατί τα συμπτώματα έμοιαζαν και δεν ήταν κορονοϊός. Ανέβηκα στην Κοζάνη για Σαββατοκύριακο και άρχισε πυρετός μεταξύ 37,5 και 38. Ξεκίνησα τις αιματολογικές εξετάσεις και έδειχναν παράξενα στοιχεία. Αυτό σήμαινε ότι υπάρχει μία φλεγμονή. Προσπαθούσαμε με τις εξετάσεις να αποδείξουμε αν είναι σαλμονέλα, βρουκέλλωση ή κάτι άλλο. Έφτασα στο σημείο να παρακαλάω να είναι κάτι από αυτά», είπε ο κ. Αμανατίδης μιλώντας στο OPEN.

Τελικά οι γιατροί διαπίστωσαν πως ήταν «εντερόκοκκος ο οποίος μέσα από τη φλεγμονή, τη δηλητηρίαση, μέσω του εντέρου μπήκε στο αίμα και από εκεί στην καρδιά. Όλο αυτό το διάστημα που προσπαθούσα να δω τι είναι, μάλλον υπήρχε μια βλάβη στην καρδιά και όταν τελευταία στιγμή ο πνευμονολόγος με διέταξε σχεδόν να φύγω στη Θεσσαλονίκη, η διαπίστωση εκεί ήταν ενδοκαρδίτιδα και είχε ήδη κάνει βλάβη στην αορτική βαλβίδα».

Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη, η μόλυνση προκάλεσε φλεγμονή στο έντερο και από εκεί μέσω του αίματος η μόλυνση «χτύπησε» την καρδιά του. «Ήταν πράγματα που άκουσα για πρώτη φορά», σημείωσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και «ευτυχώς έπεσα πάνω σε καλούς ανθρώπους και καλούς επιστήμονες και όλα πήγαν καλά».

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα συνέβαινε για να εστιάσω στη σύνθεση του σάντουιτς», ανέφερε.

Ο κ. Αμανατίδης σημείωσε πως θα επικοινωνήσει με το μαγαζί από το οποίο προμηθεύτηκε το σάντουιτς «για ανθρώπινους λόγους, για να προστατέψω τους επόμενους».

«Όλα είναι πολύ καλά. Όταν με ρωτούν τι επέμβαση έκανα, επειδή νιώθω πολύ καλά λέω πως έκανα σκωληκοειδίτιδα. Έχω επιστρέψει στα καθήκοντά μου και η ζωή κυλάει κανονικά», κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button