Ελλάδα

Απίστευτη τουρκική πρόκληση: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα που αναγκάστηκε σε ελιγμούς

Πρωτοφανές επεισόδιο στο Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου! Δύο τουρκικά F16 ανάγκασαν το ελληνικό ελικόπτερο σε ελιγμούς κατά τη μεταφορά του Πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι

Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά f-16 που εισήχθησαν στο ελληνικό FIR μεταξύ Χίου και Σάμου, πέταξαν σε απόσταση τεσσάρων μιλίων από το Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό, αναγκάζοντας το ελικόπτερο σε ελιγμούς.

Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά F-16, που ήταν ήδη στον αέρα έχοντας απογειωθεί από το Καστέλλι. Τα ελληνικά αεροσκάφη αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους κατοίκους του νησιού, λέγοντας: «Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι, και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο».

«Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα. Και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει και στην τελευταία ελληνική γωνιά, ακόμη κι αν χρειαστεί να κολυμπήσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, μετά τις 12:00 έφτασε στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον διευθυντή του γραφείου του Θανάση Καρτερό και ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την δοξολογία στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, στο Μεγάλο Χωριό και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button