Ελλάδα

Απίστευτο: Νάρκωσαν ασθενή για χειρουργείο αλλά τον ξύπνησαν μετά από 1 ώρα γιατί δεν είχαν τα κατάλληλα εξαρτήματα

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας έκανε λόγο για ένα σπάνιο περιστατικό ανατομικής ιδιαιτερότητας του ασθενή, αλλά παραδέχθηκε ότι το νοσοκομείο θα έπρεπε να είναι εξοπλισμένο

Στο απίστευτο περιστατικό με τον ασθενή που νάρκωσαν αλλά δεν χειρουργήθηκε ποτέ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, Μάνος Αντωνάκης.

«Πρέπει να διευκρινήσουμε κάποια πράγματα. Σε ένα χειρουργείο δεν δίνεται ύπνος σε έναν ασθενή για να υποβληθεί σε επέμβαση γιατί άπλα δεν έχουμε τι να κάνουμε. Δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε σε ένα χειρουργείο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε δυσκολία λόγω ανατομικής ιδιαιτερότητας του ασθενή. Μιλάμε για ένα σπάνιο περιστατικό. Είναι το δεύτερο περιστατικό το οποίο έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα. Προς τιμή τους οι γιατροί ανέλαβαν ένα μερίδιο ευθύνης. Όπως και να έχει όμως θα πρέπει ένα Νοσοκομείο να είναι εξοπλισμένο με τα πάντα», δήλωσε ο κ.Αντωνάκης.

Το θέμα σχολιάστηκε και από τον Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη, ο οποίος επεσήμανε: «Έμαθα για το περιστατικό. Έπρεπε πρώτα να ελέγξουν αν υπάρχουν τα συγκεκριμένα ιατρικά εξαρτήματα για την επέμβαση και μετά να γινόταν η διαδικασία. Όπως και να έχει υπάρχει πρόβλημα με την Παθολογική δυστυχώς, υπάρχει μια αδυναμία που πρέπει να την δούμε».

Ο ασθενής μπήκε στο χειρουργείο για αφαίρεση πολύποδα από τις φωνητικές χορδές, αλλά οι γιατροί τον ξύπνησαν μετά από 1 περίπου ώρα, γιατί δεν μπορούσαν να τον χειρουργήσουν, αφού δεν είχαν τα κατάλληλα εξαρτήματα.

Γι αυτές τις επεμβάσεις οι χειρουργοί χρησιμοποιούν διαφόρων μεγεθών λαρυγγοσκόπια ανάλογα με τις ανατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς.

Ο ασθενής είχε μακρύτερο λαιμό και το νοσοκομείο δεν είχε προμηθευτεί λαρυγγοσκόπια σε αυτό το μέγεθος.

Πηγή: corfunews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button