ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Απαιτείται σήμανση στον παραλιακό δρόμο της Κυπαρισσίας που έχει “ξηλωθεί”

Το Δεκέμβριο του 2021 η κακοκαιρία προκάλεσε καταστροφές και στον παραλιακό δρόμο της Κυπαρισσίας, προς την παλιά ντίσκο και τον οικισμό της Γιαννίτσαινας.

Όπως γράφαμε σχετικά τότε, «η θάλασσα “βγήκε” στο δρόμο και “ξήλωσε” το οδόστρωμα. Μάλιστα, δέντρα που έστεκαν αγέρωχα επί χρόνια στην άκρη του δρόμου ξεριζώθηκαν και “έπεσαν”. Σε μεγάλο μήκος του παραλιακού δρόμου το οδόστρωμα έχει “κουφώσει”, με τμήματά του να έχουν αποκοπεί, παίρνοντάς τα το κύμα της θάλασσας. Εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών, είναι ορατός ο κίνδυνος σε επόμενη θαλασσοταραχή να καταστραφούν ακόμη μεγαλύτερα τμήματα του οδοστρώματος και να υποστεί μεγαλύτερη καταστροφή ο παραλιακός δρόμος».

Τότε τοποθετήθηκαν κάποιοι κώνοι και κορδέλες, αλλά πέραν αυτών ουδεμία παρέμβαση έγινε για προστασία και αποκατάσταση των ζημιών.

Δέκα μήνες μετά, κι ενώ αρκετές φορές στο μεσοδιάστημα οι ζημιές μεγάλωσαν και αυξήθηκε η επικινδυνότητα, δεν υπάρχουν καν κώνοι ως προειδοποίηση οδηγών οχημάτων για τον κίνδυνο. Απαιτούνται αμέσως η τοποθέτηση κώνων και σήμανσης πριν συμβεί ατύχημα και η προώθηση διαδικασιών για αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών.

 

tharrosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

18 Σχόλια

  1. Ο μόνο εγώ μπορώ τα κατάφερε και σε αυτήν την περίπτωση! ‘Οντως, μόνο αυτός μπόρεσε και κατέστρεψε την παραλιακή της Κυπαρισσίας. Δεν έκανε τπτ απολύτως ως όφειλε για να μην πέσει η άσφαλτος. Αλλά για να φτιάξει την παιδική χαρά της παραλίας προς εξυπηρε΄τρηση συμφερόντων ήξερε! Και δεν είναι μόνο αυτός ο δρόμος. Είναι και το κομμάτι του camping στο οποίο για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα χρονικά δεν μάζεψε ο Δήμος τα φύκια. Αίσχος! Αλήτες να σηκωθείτε να φύγετε. Έχετε προκαλέσει σε τρία χρόνια τόση ζημιά στο Δήμο που θέλουμε άλλες δύο τετραετίες για να συμμαζευτούμε.

  2. Πολύ σωστή η επισήμανση και η υπενθύμιση. Χρειάζεται σήμανση για αποφυγή ατυχήματος,είναι όμως απαραίτητη και η αποκατάσταση των ζημιών. Αν αυτό δεν γίνει ,άμεσα, υπάρχει κίνδυνος σε μια φουσκοθαλασσιά ο δρόμος να καταστραφεί ολοσχερώς.

  3. Ο παραλιακός αυτός δρόμος είναι τόσο πολυσύχναστος , αφού εκατοντάδες συμπολίτες μας καθώς και επισκέπτες κάνουν την βόλτα τους για να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα την θάλασσα τον ανοιχτό ορίζοντα. Είναι ένα μέρος που τους δίνει κάτι από αυτό πού λέμε ψυχική ανάταση , ευεξία ,ποιότητα ζωής. Για όλο το δήμο έπρεπε να είναι η βιτρίνα του ,το καμάρι του ,ένα μέρος που να προσελκύει επισκέπτες. Τώρα πόσο τα κατανοούν αυτά ορισμένοι δημοτικοί άρχοντες……
    Η εγκατάλειψη ,μόνο θλίψη προκαλεί. Αναγκαιότητα , ΔΗΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ και πάλι. Ο πασοκικός Καλλικράτης στην περίπτωση μας ένωσε τρεις πόλεις που θα έβγαζαν δεξιό δήμαρχο για να βγάζουν στο εξής μόνο έναν. Όμως τελικά κατέστρεψε την Κυπαρισσία.
    Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, εκεί που κρεμούσαν οι Κλέφτες τα άρματα κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια.

  4. Ο καθε δημαρχος, εκλεγεται απο τους πολιτες, οταν τον ψηφιζατε δεν ξερατε ? γιατι τωρα φωνάζετε ? καποτε πρεπει να μιλατε και για συλλογικη ευθυνη, και εφ οσον δεν τα κανει κανει καλα γιατι δεν γινεται καμμια διαμαρτυρια ? γιατι δεν μαζευονται οσοι εχουν παραπονα στο δημαρχειο να διαμαρτυρηθουν ? ….

    Συλλογικη ευθυνη λοιπον ολοι φταιμε ….

  5. ΦΟΥΣΚΩΣΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ…
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ…
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΑΣΦΑΛΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ..
    ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΒΛΑΒΗ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ…
    ΡΕ ΜΑΓΚΑΚΙΑ ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ…
    ΟΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΑ.

    1. Εσείς κύριε που φαίνεται να γνωρίζετε, δείξτε μας και σε εμάς τους αδαείς κάποια μελέτη που να λύνει αυτό το πρόβλημα…Ισχυρίζεστε ότι όλα θα γίνουν με τη σειρά τους καλύτερα από πρώτα…Πότε δηλαδ΄ή? Άλλοι δέκα μήνες έμειναν σε αυτούς τους αχρείους…Πότε θα το φτιάξουν? Χωρίς μελέτη όπως έχουν κάνει και στα υπόλοιπα? Το παρκάκι στην είσοδο της Κυπαρισσίας γίνεται με κάποια μελέτη? Όχι βέβαια….Κλασσική εξυπηρε΄τηση συμφερόντων….

      1. ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ.
        ΟΜΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ.
        ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ.ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΜΠΑ
        ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΟΚΡΑΤΕΙΑΣ …ΞΗΜΕΡΩΣΕΣ…ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
        ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ.

        1. Το αν έχουν τον κόσμο μαζί τους αγαπητέ αφήστε να το κρίνει η κάλπη. Σε ό,τι αφορά το ανακάτωμα της τράπουλας, αυτές είναι τακτικές παράνομες οι οποίες κρύβουν σκιές πολλές. Οι νόμοι υπάρχουν για να τους τηρούμε, όχι για να τους παρακάμπτουμε και να ανακατεύουμε τράπουλες. Ο κόσμος δεν ψήφισε αυτόν τον κύριο για να κάνει παρανομίες. Ήξερε πολύ καλά πριν αναλάβει ότι και γραφειοκρατείες υπάρχουν, και υποστελεχωμένες υπηρεσίες υπάρχουν κτλ… Άρα τα ανακατώματα της τράπουλας γίνονται για άλλους λόγους…

          Αλήθεια για το παρκάκι στην είσοδο της Κυπαρισσίας δεν μας είπατε? Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν στρώσει ούτε έναν αγροτικό δρόμο , αλλά το παρκάκι φαίνεται να το πηγαίνουν πολύ γρήγορα…Αναρωτιέμαι, αφού δεν υπάρχει μελέτη και κατα συνέπεια ούτε η αντίστοιχη πίστωση σε κωδικό, πού βρίσκονται όλα αυτά τα υλικά και τα εργατικά? Επίσης κάπου εκεί ανάμεσα στους φοίνικες, υπάρχει και ένας μυστη΄ριος κύριος που παρακολουθεί εναγωνίως την εξέλιξη των εργασιών. Αφού δεν υπάρχει μελέτη, σημαίνει ότι δεν είναι ο Ανάδοχος του έργου…ή μήπως είναι?

          Υπομονή κε Παραλία Βλάχου…Υπομονή…

  6. ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ?
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΣΑ?
    ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ η
    ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ
    ΕΡΓΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    1. Είστε χαζοί ή τους παριστάνετε?
      Τα έργα τα θέλει ο κόσμος, αλλά αυτό που θα έρθει όταν φύγει ο νυν δήμαρχος σε ένα χρόνο από τα χρέη που θα αφήσει και θα τρέχει ο επόμενος/η στα δικαστήρια, τα θέλει ο κόσμος?
      Γιατί τα χρέη που έρχονται από τα μικρό έργα (βιτρίνας) που κάνει γίνονται χωρίς μελέτες, όπως εδώ μέσα διαβάζω, γιατί σοβαρά έργα δεν έκανε – τα βρήκε έτοιμα – ποιος θα τα πληρώσει ??? Ο δημότης είναι η απάντηση μην εθελοτυφλούμε!!!
      Το μόνο που μας έμεινε είναι να ελπίζουμε να περάσει γρήγορα ο χρόνος για να φύγει.-

    2. Φιλε, για να λες απεναντι εννοωντας το δικαστηριο , μαλλον δεν εισαι απ την Σαρακιναδα, αλλα μεσα απ το δημαρχειο…μεσα απ τη σφηκοφωλια του Δημαρχου…και μαλιστα υποθετω οτι εισαι κηφηνας. Αυτο ακριβως ειναι το επιπεδο του πυρηνα της δημ. Αρχης….

    1. Αφού αγαπητέ είσαι από την Σαρακηνάδα, για πες μας ένα έργο που έκανε ο δημαρχος για το χωριό σας! Ένα πες μου! Για πες μου ένα έργο που έκανε στα υπόλοιπα χωριά της ΔΕ Αετού που έχουν μαραζώσει όλα? Κανένα είναι η απάντηση! ΚΑΝΕΝΑ….Αυτός είναι ο Δήμαρχος των έργων?

  7. TO ΧΩΡΙΟ ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ!!!
    ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΦΙΛΕ ΚΑΛΕ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΙΑ .
    Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΥΓΜΗ.
    ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΡΓΟ.
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ.
    Ο ΜΕΓΑΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΚΟΨΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ.
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΞΗΛΩΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜ.
    ΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΕΡΓΑ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

    1. η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον γελάμε με αυτά που γράφετε!!!… έχει γίνει κωμωδία και εσείς φτηνός θίασος (όλο το συφερτό Λέβε) !!!

  8. Για να εκλεγει η παρουσα δημοτικη αρχη, πρεπει να βαλει υποψηφιοτητα, και αν εκλεγει…

    Κανετε υπομονη και θα δειτε…. δεν προκειται να βαλει υποψηφιοτητα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button