Τοπικά Νέα

Απατεώνας στη Μεσσηνία έφτιαχνε χαρτιά για επιδοτήσεις!

Οτι δικαιούται επιδότηση 9.000 ευρώ έπεισε ένας 60χρονος μικροαπατεώνας ηλικιωμένο αγρότη και του πήρε 68 ευρώ για… να του κάνει τα χαρτιά.

Και μπορεί να μην είναι κανένα φοβερό ποσό, αλλά ο συλληφθείς είναι γνωστός στην Αστυνομία για τις μικροαπατεωνιές του. Μάλιστα φέρεται ότι συνηθίζει να παριστάνει τον υπάλληλο δημόσιας υπηρεσίας κι έτσι να εισπράττει από τα θύματά του για… εξυπηρετήσεις διάφορα μικροποσά, τα οποία παίρνει χέρι με χέρι.

Και σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, με τη δήθεν επιδότηση που δικαιούτο ο 73χρονος αγρότης, ο 60χρονος προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Με έναν έξυπνο τρόπο πλησίασε τον ηλικιωμένο πέρυσι στις 20 Δεκεμβρίου στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα και του έπιασε κουβέντα. Αφού άντλησε όσες πληροφορίες ήθελε έπεισε τον παθόντα ότι αφού είναι πατριωτάκια (ο απατεώνας και το θύμα του κατάγονται και οι δύο από χωριά του Δήμου Μεσσήνης) και… τον συμπάθησε θα κάνει ό,τι μπορεί για να εισπράξει παραπάνω επιδότηση. Μάλιστα, ως δήθεν υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ήξερε τι χαρτιά χρειάζονται και ανέλαβε παίρνοντας αρχικά 24 ευρώ να τακτοποιήσει αυτός το ζήτημα εκ μέρους του ηλικιωμένου και της αδερφής του. Ομως τα… παράβολα κόστιζαν κάτι παραπάνω και έτσι πήρε και τα υπόλοιπα χρήματα, ώσπου ο αγρότης κατήγγειλε την εξαπάτηση στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Με ελάχιστα στοιχεία, αφού ο απατεώνας έδωσε ψεύτικο όνομα στον αγρότη, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες για να βρουν ποιος είναι. Ο τρόπος που είχε προσεγγίσει το θύμα του αλλά και παρόμοιες μικροαπατεωνιές οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας σε αυτόν. Κι επειδή είχαν περάσει τα όρια του αυτοφώρου σε βάρος του 60χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Καλαμάτας για να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Πάντως, όπως μάθαμε, ο ίδιος ο φερόμενος ως δράστης αρνείται ότι έκανε την απατεωνιά.

Ν.Κ. eleftheriaonline 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button