Τοπικά Νέα

Απειλεί τη δημόσια υγεία η φωτιά στη χωματερή στο Αλιμάκι

Συνεχίζει για τρίτη μέρα να σιγοκαίει και να καπνίζει η παράνομη χωματερή στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας, δίπλα από την αποκατεστημένη χωματερή, ύστερα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Γεγονός είναι πως θα χρειαστούν μερικές μέρες ακόμα να σταματήσει το φαινόμενο της διάχυσης του καπνού. Ωστόσο, πρόκειται για ένα φαινόμενο ιδιαίτερα ενοχλητικό για τους πολίτες, ιδιαιτέρως στο χωριό Ράχες που είναι και το πιο κοντινό σημείο με κατοίκους, και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ειδικά όταν η φορά του ανέμου είναι προς κατοικημένες περιοχές.

Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής συνεπικουρούμενη από υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου αλλά τα ξημερώματα του Σαββάτου η φωτιά αναζωπυρώθηκε και χρειάστηκε να επέμβουν και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Για τα αίτια της εκδήλωσης της πυρκαγιάς πραγματοποιείται έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Προφανώς και σε αυτή την περίπτωση οι ευθύνες των δημοτικών αρχών, της Περιφέρειας και της Πολιτείας είναι διαχρονικές. Από τη μία ο Δήμος δέχεται πρόστιμα για τη λειτουργία του παράνομου σκουπιδότοπου από την Περιφέρεια και από την άλλη η Περιφέρεια του παρέχει μηχάνημα –μέχρι πρότινος- για να «γυρνάει» τα απορρίμματα στην χωματερή (δηλαδή… να σε κάψω, Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι). Από την άλλη η διαχείριση των απορριμμάτων σε κεντρικό επίπεδο έχει μια αργή εξέλιξη… έως απειλητική καθυστέρηση… η οποία ωφελείται στα μεγάλα συμφέροντα των εργολάβων. Δυστυχώς αντί να πρυτανεύουν το συμφέρον των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος η Πολιτεία κωφεύει…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button