Αγροτικά

Αποζημίωση λόγω Covid-19 και στους παραγωγούς σύκου

Οικονομική ενίσχυση παραγωγών ξηρού μη μεταποιημένου σύκου, οι οποίοι κατά κύριο λόγο δραστηριοποιούνται στις περιφερειακές ενότητες Μεσσηνίας, Λακωνίας και Εύβοιας κι έχουν υποστεί τις συνέπειες της .

Η αποστολή αιτήματος έγινε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εγκριθεί δαπάνη στήριξης του πρωτογενή τομέα απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19.

Η οικονομική ενίσχυση αναμένεται να φθάσει τα 130 ευρώ ανά στρέμμα, με βασικό στόχο να καλυφθούν οι απώλειες που υπέστησαν οι παραγωγοί λόγω της πανδημίας. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η μείωση της τιμής του προϊόντος υπολογίζεται μεσοσταθμικά σε περίπου 30 λεπτά ανά κιλό, όπως προκύπτει από τις συγκρίσεις μεταξύ των ετών 2019 και 2020, με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ζητά πλήρη κάλυψη του κόστους του μέτρου από τον προϋπολογισμό του υπουργείου για το 2021.

Την ικανοποίησή του εκφράζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button