Τοπικά Νέα

“Αποκλεισμένοι” και απογοητευμένοι οι κάτοικοι της Βάλτας – Σε κακό χάλι και οι αγροτικοί δρόμοι! [εικόνες]

Σε κακή κατάσταση όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο χωριό!

Σοβαρά προβλήματα ακόμη και στο να προσεγγίσουν τις περιουσίες τους και να καλλιεργήσουν αντιμετωπίζουν παραγωγοί στην περιοχή της Βάλτας και καταγγέλλουν την δημοτική αρχή Τριφυλίας για αδιαφορία. Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, η αγροτική οδοποιία είναι σχεδόν ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις των αγροτών να γίνονται με αρκετή δυσκολία, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο η προσέγγιση σε κάποιες περιπτώσεις είναι αδύνατη.

Επιπλέον, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ακόμη και οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι που οδηγούν στο χωριό είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Εκτός από τον δρόμο Βάλτα – Γαργαλιάνοι, για τον οποίο πρόσφατα υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία «υλοποίησης», ο δρόμος Βαλτα – Φιλιατρά, μέχρι και την διασταύρωση της Χριστιανούπολης, είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, ενώ και ο δρόμος που οδηγεί στη Γιόλακα Φιλιατρών είναι επίσης σε “κακά χάλια”!

Κάποιοι θυμούνται την Βάλτα -μόνο- στις γιορτές, τα πανηγύρια και … τις εκλογές λένε οι κάτοικοι.

Οι διαμαρτυρίες πολλές, οι ενέργειες του προέδρου της Τ.Κ. Βάλτας Αντώνη Αντωνόπουλου συνεχείς προς το δήμο Τριφυλίας και τους αρμόδιους φορείς του προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση, χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής όμως.

Μιλώντας στο gargalianoionline ανέφερε πως: «Είμαστε τελείως αποκομμένοι, και οι τρεις δρόμοι που οδηγούν στο χωρίο είναι αδιάβατοι, δεν μπορούμε να περάσουμε, ακόμη και τα τρακτέρ αντιμετωπίζουν προβλήματα! Χαλίκι έχει να πέσει από το 2014, και τότε το πήραν κάποιοι επιτήδειοι λόγω εκλογών, και δεν είχε πέσει εκεί που έπρεπε. Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην ελαιοκομική περίοδο». Επιπλέον, καυτηρίασε το γεγονός πως μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου έγινε ο διαγωνισμός από το Δήμο για την αγροτική οδοποιία. Όσον αφορά το δρόμο Βάλτα – Γαργαλιάνοι είπε πως, «Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει, εμένα πιο πολύ επείγουν και οι άλλοι δρόμοι. Υπήρξε μια δέσμευση ότι ο δρόμος για Φιλιατρά θα φτιαχτεί. Οι κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν να  πάνε πουθενά. Το κακό είναι ότι δεν συγκινείτε κανείς. Κάθονται αναπαυτικά στην πολυθρόνα της εξουσίας και «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βάλτας Δημήτρη Αντωνόπουλου: «Έχουμε δυο λατομεία δίπλα μας και δεν έχει πέσει χαλίκι 5 χρόνια τώρα. Έρχεται ένα γκρέϊντερ «ξύνει» και βγήκαν οι πέτρες, οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι! Είμαστε ξεχασμένοι, το χωριό είναι αναστατωμένο, δεν θέλω να κάνω αντιπολίτευση, πρέπει να τα βλέπουν μερικοί ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Βλέπουμε και ακούμε διαφορά, πέρασε η θητεία του Κόλλια, πέρασε και του Κατσίβελα και δεν είδαμε τίποτα. Έχουμε μια επιχείρηση που είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός και υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στο να προσεγγίσουν την Βάλτα τα φορτηγά. Τα παιδιά μας πάνε φροντιστήριο και έχουμε θέμα σπανέ τα αμάξια». Όσον αφορά τις εργασίες συντήρησης του δρόμου Βάλτα – Γαργαλιάνοι ο κ. Αντωνόπουλος “καλωσόρισε” την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ωστόσο, όπως ανέφερε, διατηρεί τις επιφυλάξεις του καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολλές ανατροπές ενώ σχολιάσε το γεγονός πως από τα 2 εκ. ευρώ το έργο έφτασε στις 400.000 ευρώ.

Εικόνες από το δρόμο που οδηγεί στη Γιόλακα Φιλιατρών:

Εικόνες από το δρόμο Βάλτα – Φιλιατρά:

Εικόνες από τις ζώνες αντιπυρικής προστασίας:

Εικόνες από τους αγροτικούς δρόμους:

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Μόνο ως ανέκδοτα ακούγονται πλέον οι δεσμεύσεις των πολιτικάτηδων της αυτοδιοίκησης Τριφυλίας, σχετικά με την κατασκευή του περιβόητου δρόμου της Βάλτας…
    Λυπάμαι για όλους αυτούς τους ανθρώπους που βασανίζονται μέχρι να φτάσουν στο χωριό τους… το έτος 2018 παρακαλώ.
    Τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια μόνο ψέματα και κοροϊδίες ξεστομίζονται από τους εκάστοτε “άρχοντες” του Δήμου…
    Αλήθεια, αναρωτιέμαι δεν ντρέπονται;
    Πως αντικρίζουν στο δρόμο και τις πλατείες τους συμπατριώτες τους Βαλτιώτες και δεν κοκκινίζουν από ντροπή;
    Από την άλλη μεριά, οι Βαλτιώτες πως ανέχονται τόσες κάλπικες υοσχέσεις και καραγκιοζοδεσμεύσεις, για δεκαετίες, από τους ντόπιους πολιτικάντηδες για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως αυτό του δρόμου;
    Με παρακάλια και αιτήσεις, ακόμα και χαρτοσημασμένες, δεν γίνεται ποτέ τίποτα…
    Πότε θα το εμπεδώσουμε αυτό το πολύ απλό πράγμα;…
    Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω…

    Φώτης Παναγιωτακόπουλος

  2. Να ΜΗ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΒΑΛΤΑΣ ΓΙΑΤΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button