Δήμος Μεσσήνης

Απολογισμός διετίας από τον δήμαρχο Μεσσήνης

Μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί εκβιασμούς, έστειλε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να παρουσιάσει τον απολογισμό της πρώτης διετίας της θητείας του. Αφορμή για τη διατύπωση του μηνύματος ερώτηση που υποβλήθηκε στο δήμαρχο, για όσα συνέβησαν με την αντικατάσταση του προέδρου της ΔΕΥΑΜ, Νίκου Χριστοφιλόπουλου. Όμως τις επόμενες εβδομάδες ο δήμαρχος θα πρέπει να αποφασίσει για τις αλλαγές που θα κάνει στο σχήμα της δημοτικής αρχής και το μήνυμα του πιθανόν απευθύνεται σε όσους σκέπτονται να δημιουργήσουν πρόβλημα εάν δεν ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες τους. “Να είμαι σαφής: Ούτε προεκλογικα ούτε και τώρα και ποτέ δεν θα δεχθώ εκβιασμούς. Δεν θα υποκύψω σε εκβιασμούς για θέσεις και εξουσία. Όποιος προσπαθήσει να με εκβιάσει θα πετύχει ένα πράγμα, θα του δείξω την πόρτα”, είπε συγκεκριμένα ο δήμαρχος…

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό του, ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι η δημοτική αρχή κατάφερε πολλά στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της, παρότι, όπως υπογράμμισε, η πανδημία δημιούργησε σκληρές συνθήκες. “Αποδείξαμε ότι μπορούμε να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε” είπε συγκεκριμένα ο δήμαρχος και μιλώντας με αριθμούς σημείωσε ότι υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται από το Δήμο έργα 21,8 εκατ. ευρω, γίνονται έργα στο Δήμο από άλλους φορείς ύψους 14,7 εκατ. ευρώ, ενώ στον προγραμματισμό βρίσκονται έργα ύψους 31 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο έργο στο οποίο αναφέρθηκε ο δήμαρχος ήταν η σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ώστε στην αγροτική περιοχή από την παραλία μέχρι την εθνική οδό να επιτρέπεται και η ανοικοδόμηση, η οποία είπε ο κ. Αθανασόπουλος θα δημιουργήσει προοπτική τουριστικής ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε έργα στήριξης του αγροτικού τομέα, όπως βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας αλλά και στην προώθηση των μελετών για τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής για την άρδευση καλλιεργειών στην περιοχή του Τρικόρφου.

Αναφέρθηκε σε οδικά έργα, όπως το Μεσσήνη-Εύα-Λάμπαινα, που θα γίνει από την Περιφέρεια, σε λιμενικά έργα στην Αίπεια και στο Πεταλίδι, στο Βιολογικό του Πεταλιδίου, ο οποίος μελετητικά είναι ώριμο έργο και αναζητείται χρηματοδότηση.

Για τα θέματα της ασφάλειας τόνισε ότι είναι από τα πρώτα σε προτεραιότητα ζητήματα που απασχολούν τη δημοτική αρχή, είπε ότι πέντε μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου επισκέφθηκε τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα. Είπε ο κ. Αθανασόπουλος ότι η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη, ότι η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία είναι πάρα πολύ καλή και ότι το επόμενο διάστημα θα συναντηθεί με τον νέο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Επιπλέον ο δήμαρχος στον απολογισμό του μίλησε για τα έργα αθλητικών εγκαταστάσεων -ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο, έχουν ολοκληρωθεί στο Κλειστό-, ενώ αναφερόμενος στον τομέα του πολιτισμού τόνισε ότι πάρα πολύ σημαντικό έργο είναι η δημιουργία νέου Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, είπε ότι ο Δήμος έχει έτοιμη πρόταση αποπεράτωσης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, ενώ έχει εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα την αναβάθμιση του παλιού Δημαρχείου Μεσσήνης, στο οποίο λειτουργεί εδώ και χρόνια το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”.

Ακόμη ο δήμαρχος μίλησε για τον τομέα της καθαριότητας και την ανανέωση του στόχου οχημάτων που πραγματοποιήθηκε στα τέλη της περσινής χρονιάς, για έργα αναπλάσεων κά

Για το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου ο δήμαρχος ανέφερε ότι αναμένεται η ολοκλήρωση του ανταγωνιστικού διαλόγου και εν συνεχεία ο Δήμος θα ασκήσει πιέσεις, μαζί με τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου, ώστε οι προτάσεις του για την οριστικοποίηση της χάραξης να εισακουστούν.

Για την παράκαμψη του Πεταλιδίου και την Αρχαία Κορώνη στο λόφο του Πεταλιδίου ο δήμαρχος επανέλαβε ότι αυτό που ζητά η δημοτική αρχή είναι να ολοκληρωθεί ο δρόμος το συντομότερο δυνατό και να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος.

Ο απολογισμός του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, ΕΔΩ.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button