ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα αναγνώστη για τον ξαφνικό χαμό του Κούλη Γκόνη

189


Αποχαιρετιστήριο μήνυμα αναγνώστη για τον ξαφνικό χαμό του συμπατριώτη μας, Κούλη Γκόνη.

Αποχαιρετισμός

Λίγες μέρες πριν μπει ο Μάης,  χάθηκε ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ,  ο Κούλης για τους φίλους του. Ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη φύση και την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας που εμείς οι ‘’καθημερινοί’’ άνθρωποι δεν τη βλέπουμε. Ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τους συνανθρώπους του.

Η απώλεια ενός ανθρώπου που τον έκλαψαν πολλοί,  είναι ευκαιρία να ξανασκεφτούμε όλοι για τη ζωή μας και να βγούμε έξω από τα πλαίσια της μίζερης καθημερινότητάς μας. Να βγούμε έξω από τους ‘’ρυθμούς’’ μας και τον μικρόκοσμό μας και να κοιτάξουμε πέρα από τον εαυτό μας, για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.

Ο Κούλης ήταν ένας άνθρωπος αγνός, ονειροπόλος, βαθιά ανθρώπινος, όπως είναι πολλοί δίπλα μας, αλλά εμείς δεν τους προσέχουμε, δεν δίνουμε σημασία ούτε στις ευαισθησίες τους, ούτε στα όνειρά τους, ούτε και στους ίδιους γιατί απλά είναι ‘’διαφορετικοί’’ από εμάς. Ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει καλύτεροι ή χειρότεροι.

Πριν από λίγες μέρες μου εξηγούσε πώς ένα ξερό λουλούδι ή και ένα ξύλο, ακόμη, από τη θάλασσα μπορεί να γίνει πίνακας ζωγραφικής και μου μιλούσε για τη μεγάλη του αγάπη τη ζωγραφική.

Στην κηδεία του κάποιος, που δεν ήταν συγγενής, αλλά πενθούσε πολύ στενοχωρημένος, μου είπε: ‘’με πήγαινε στη θάλασσα και με βοηθούσε όταν είχα ανάγκη’’.

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι στις μέρες μας περνούν αθόρυβα.

Δυστυχώς σε αυτό τον κόσμο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βρίσκουν ούτε ‘’χώρο’’, και όπως φαίνεται,  ούτε ‘’χρόνο’’.

Η απώλεια του Κούλη ας γίνει αφορμή για να αλλάξουμε στάση ζωής, με διάθεση προσφοράς αλλά και με κατανόηση και αποδοχή των ανθρώπων που είναι δίπλα μας.

Όπως έλεγε και ο ίδιος ‘’είναι ωραίο να προσφέρεις χαρά και να αναδεικνύεις την ομορφιά που είναι γύρω σου’’.

Αντίο Κούλη ‘’μικρό κύμα του γιαλού…’’

Ένας ‘’καθημερινός’’ άνθρωπος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button