ΕκπαίδευσηΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Διευθυντή του ΓΕΛ Κυπαρισσίας Ευάγγελου Αντωνόπουλου

Αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας Ευάγγελος Αντωνόπουλος.

Δείτε τι αναφέρει στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του:

Κυπαρισσία 13 Οκτωβρίου 2021
Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές, γονείς, χορηγοί, συμπολίτες, απόφοιτοι.
Συμπορευθήκαμε μαζί τα τελευταία 10 χρόνια στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, δώσαμε τα χέρια, κάναμε πολλά. Όνειρό μας ήταν ένα ανοικτό – δημοκρατικό σχολείο γιατί μόνο αυτό μπορεί να εμφυσήσει αξίες και αρχές, να κινητοποιήσει ενδιαφέροντα και να αναδείξει χαρίσματα. Στηρίξαμε τους αδύνατους και ενθαρρύναμε τους δυνατούς. Πορευτήκαμε ελεύθερα, μακριά από συντηρητικές νοοτροπίες, τολμήσαμε να έχουμε λόγο και άποψη.  Δε λογαριάσαμε το κόστος των κακόβουλων κριτικών και ούτε τις φοβηθήκαμε.
Μαζί αγαπητοί μου, καταβάλαμε κόπο και χρόνο, εκτεθήκαμε και μιλήσαμε για το όνειρο και την ελπίδα.

Πετύχαμε στόχους, αποτύχαμε σε άλλους. Με τους συναδέλφους, ισορροπώντας στην δύσκολη και γεμάτη ρίσκα παιδαγωγική της αγάπης, κερδίσαμε τους μαθητές μας και τους εμφυσήσαμε την αγάπη για τη μόρφωση και την παιδεία.

Δεν πίστεψα σε ουτοπίες τελειότητας, αλλά στην αξία μιας παιδείας  που η γνώση γίνεται σοφία για να κάνει ευδαιμονέστερη τη ζωή του ανθρώπου. Γι΄ αυτό, μέλημά μου έγινε ο μαθητής να έρχεται χαρούμενος στο σχολείο κι ο συνάδελφος να φεύγει ικανοποιημένος απ’ αυτό. Ενθάρρυνα πρωτοβουλίες για το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, την τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τις ιδέες και τα προβλήματα της εποχής μας, αλλά και να διαμορφώσουν τις δικές τους απόψεις και αξίες και να συγκροτήσουν τη δική τους  προσωπικότητα.
Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές,  δεχθείτε το «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» της καρδιάς μου. Σταθήκατε δίπλα μου, μπορεί να διαφωνούσαμε, ποτέ όμως δε μου δημιουργήσατε δυσκολίες και εμπόδια. Μπορεί να σας πίκρανα ή ίσως και να σας αδίκησα, ζητάω για τις στιγμές αυτές τη συγγνώμη σας. Είμαι ευγνώμων για την αγάπη, την καλοσύνη και την αμέριστη συμπαράσταση των συναδέλφων. Με συγκίνηση η μνήμη μου θα επιστρέφει στην αφοσίωση, την αγάπη και τα νεανικά γέλια χαράς των μαθητών μου και η ψυχή μου θα εύχεται να κρατήσει για πάντα αυτή η χαρά τους. Ήμουν ο Διευθυντής τους ή όπως εκείνοι προτιμούσαν να με αποκαλούν ο φίλος τους, και ήταν οι μαθητές μου, τα παιδιά μου. Μερικές φορές με έφερναν στα όριά μου, θύμωνα, φώναζα, αλλά, στο τέλος, πάλι η αγάπη επικρατούσε.

Αποχωρώ, λοιπόν,  αγαπητοί μου φίλοι, από τη Διεύθυνση του γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας και την εκπαίδευση, με πολύ δυνατές εμπειρίες και πολύτιμη περιουσία, γεμάτος όμορφα συναισθήματα.

Και τώρα, αγαπητοί φίλοι, εσείς που κοπιάσατε και θα συνεχίσετε να κοπιάζετε σε αυτό το σχολείο, ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε όσα έγιναν με δική μου ευθύνη τα χρόνια που το διηύθυνα. Κρατήστε ό,τι θεωρήσετε καλό, πετάξτε και διαγράψτε ό,τι βρείτε λάθος. Προχωρήστε παραπέρα, δώστε στον καινούριο Διευθυντή χώρο στις καρδιές σας και τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να ξετυλίξει το δικό του όραμα. Στηρίξτε με τη δουλειά και την αγάπη σας τον Υποδιευθυντή του σχολείου, στο μεταβατικό αυτό στάδιο της αλλαγής Διεύθυνσης. Να αγωνίζεσθε πάντα όχι μόνο για τη γνώση, αλλά πρωτίστως για την αρετή και το καλό και να προσπαθείτε να ατενίζετε πάντα τη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού! Κρατήστε τα όνειρά σας ζωντανά, χρωματιστά και όμορφα και θα βρεθεί τρόπος να πραγματοποιηθούν, αρκεί να είναι τα …δικά σας όνειρα!».

Σας παρακαλώ, συνεχίστε να φροντίζετε και να αγαπάτε το σχολείο μας. Φιλιά σε όλους και τις πιο θερμές ευχές μου για ό,τι πιο όμορφο στη ζωή σας…την πιο καλή συνέχεια με υγεία και ευτυχία!! Σας ευχαριστώ πολύ!!

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Φίλε Βαγγέλη
    Αποχωρείς από την ενεργό εκπαίδευση αφήνοντας παρακαταθήκη το δεκάχρονο έργο σου από τη θέση του Διευθυντή του Σχολείου. Πορεύτηκες με όραμα ,ανανεωτικός ,άνοιξες το σχολείο στην κοινωνία ,λειτούργησες συλλογικά, πήρες πρωτοβουλίες και με συνέργειες κατάφερες πολλά. Με τη συμπεριφορά σου κέρδισες το σεβασμό των μαθητών σου και των συναδέλφων σου εκπαιδευτικών. Έφερες τους γονείς κοντά στο σχολείο και ασχολήθηκαν ενεργά με τα προβλήματα του σχολείου. Απαιτητικός στην τοπική αυτοδιοίκηση ,ενεργοποίησες τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας για το σχολείο που πίστεψες. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη συνεργασία μας.
    Είμαι βέβαιος η αγάπη σου για το σχολείο και την εκπαίδευση θα είναι συνεχής και αδιάκοπη.

    Καλός συνταξιούχος , πάντα δυνατός και πρωτοπόρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button