Τοπικά Νέα

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας [λίστα]

Κατ’ εξαίρεση για το έτος 2020, το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίζεται σε ποσοστό 40% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, σύμφωνα με την απόφαση 5ΟΛΩΗΕ-5ΡΡ η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια το μεσημέρι της Δευτέρας, εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών για το χρονικό διάστημα έως την 31-12-2022, εγκρίνοντας ταυτόχρονα τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της αριθ. 47458 ΕΞ 2020 ΚΥΑ, το αντάλλαγμα χρήσης θα καταβάλλεται:

-Για τις μονοετής συμβάσεις, είτε στο σύνολό του με την υπογραφή της σύμβασης, είτε σε τρείς ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά από αίτημα του ενδιαφερομένου, με την πρώτη δόση άμεσα καταβλητέα με την υπογραφή της σύμβασης και τις επόμενες δύο δόσεις καταβλητέες εντός των επομένων δύο μηνών, αντίστοιχα η κάθε δόση.

-Για τις διετής συμβάσεις, για το πρώτο έτος όπως αναφέρεται παραπάνω και για το δεύτερο έτος, είτε καταβάλλεται στο σύνολό του έως 31-3-2021, είτε σε τρείς ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά από αίτημα του ενδιαφερομένου, με την πρώτη δόση καταβλητέα έως την 31-3-2021 και τις επόμενες δύο δόσεις καταβλητέες εντός των επόμενων δύο μηνών, αντίστοιχα η κάθε δόση.

-Για τις τριετής συμβάσεις, για το πρώτο έτος όπως αναφέρεται παραπάνω, για το δεύτερο έτος όπως αναφέρεται παραπάνω και για το τρίτο έτος, είτε καταβάλλεται στο σύνολό του έως 31-3-2022, είτε σε τρείς ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά από αίτημα του ενδιαφερομένου, με την πρώτη δόση καταβλητέα έως την 31-3-2022 και τις επόμενες δύο δόσεις καταβλητέες εντός των επόμενων δύο μηνών, αντίστοιχα η κάθε δόση.

Για τις όμορες επιχειρήσεις

Όσον αφορά την τιμή μισθωτικού ανταλλάγματος, για τα έτη 2020, 2021 και 2022, για την απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού σε όμορες επιχειρήσεις (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κάμπινγκ, κέντρα αναψυχής κ.α.), για όλο τον Δήμο Τριφυλίας, τα 8,00€, ανά τετραγωνικό μέτρο και ανά έτος.

Παραλίες

Επειδή η διαχείριση των παραλιών είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου, γίνεται περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 2971/01 και την ΚΥΑ. Καθορίζουμε τους χώρους για παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών κατόπιν διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας (μη όμοροι) για το χρονικό διάστημα έως την 31.12.2022 ως εξής:

Κατ’ εξαίρεση για το έτος 2020, το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίζεται σε ποσοστό 40% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος (άρθρο 17 της αριθ. 47458 ΕΞ 2020 ΚΥΑ).

*Ενδεχομένως θα πρέπει να διερευνηθεί η εγκυρότητα της απόφασης, καθώς από σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου έχει αλλάξει η νομοθεσία όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής της, δια περιφοράς, συνεδρίασης, τουλάχιστον όσον αφορά την απαρτία. Θα υπάρξει αναλυτικό άρθρο αργότερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button