Τοπικά Νέα

Αρνείται τις κατηγορίες για χρηματισμό ο 61χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας ο 61χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών Μεσσηνίας που κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Σταυρούλα Παπαδοπούλου, ο 61χρονος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της Σχολής Οδηγών τού έστησε παγίδα βάζοντας στην τσέπη του τα 10 ευρώ και χωρίς να έχουν κάνει καμία συμφωνία. Γι’ αυτό και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του.

Κατηγορία
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών κατέφυγε στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών, που συμμετέχει σε εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, ζητά χρήματα για την επιτυχή εξέταση οδήγησης υποψηφίων.
Έπειτα από συνεννόηση με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, το απόγευμα της Παρασκευής κλείσθηκε ραντεβού στα γραφεία της Σχολής Οδηγών, καθώς ο υπάλληλος φέρεται να είχε ζητήσει 10 ευρώ, ως υπόλοιπο από συναλλαγή που είχε προηγηθεί.
Οι αστυνομικοί παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη της σχολής ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ και κρύφτηκαν μέχρι τη συνάντηση. Όταν εμφανίσθηκε ο 61χρονος υπάλληλος και πήρε το χαρτονόμισμα, οι αστυνομικοί αποκαλύφθηκαν και τον συνέλαβαν.

Αρνείται
Στην απολογία του χθες ο 61χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ όπως είπε η δικηγόρος του Σταυρούλα Παπαδοπούλου, τα στοιχεία εναντίον του δεν είναι ισχυρά.
Όπως διευκρίνισε, ο ιδιοκτήτης της Σχολής Οδηγών έχει καταγγείλει ότι στις 6 Ιουνίου είχε εξέταση υποψηφίου για δίπλωμα οδήγησης μηχανής με β’ εξεταστή τον 61χρονο, ο οποίος του ζήτησε χρήματα. Όμως, η κα Παπαδοπούλου τόνισε ότι με τον πελάτη της έχουν στοιχεία ότι εκείνη την ημέρα ο καταγγέλλων δεν είχε καμία εξέταση υποψήφιου οδηγού.
Μάλιστα, η δικηγόρος του είπε πως, αντίθετα, ο ιδιοκτήτης της Σχολής Οδηγών ζητούσε πιεστικά από τον 61χρονο να βοηθήσει τους υποψηφίους του.
Για το συγκεκριμένο δε περιστατικό, ο 61χρονος υποστηρίζει ότι περνούσε έξω από τη συγκεκριμένη Σχολή Οδηγών και ο καταγγέλλων τον φώναξε μέσα.
Του είπε να δει τι θα κάνει με το μαθητή του για να περάσει τις εξετάσεις, ενώ του έβαλε στην τσέπη τα 10 ευρώ και πριν προλάβει να αντιδράσει τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.
Τέλος, η κα Παπαδοπούλου σημείωσε ότι ο πελάτης της είχε βοηθητικό ρόλο στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών και όχι αποφασιστικό.
Στο μεταξύ, χθες σε δηλώσεις της για την υπόθεση αυτή η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα είπε: «Οι διωκτικές Αρχές κάνουν το καθήκον τους.
Εμείς ως περιφερειακή διοίκηση επιζητούμε τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και αυτή να φτάσει μέχρι το κόκαλο. Για εμάς αυτό είναι κομβικής σημασίας. Δεν μπορούν αυτά τα ζητήματα να ταλανίζουν την περιφερειακή διοίκηση. Καθήκον όλων μας είναι να προασπίζουμε τη νομιμότητα και να μεριμνούμε για το συμφέρον των πολιτών».

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button