Τεχνολογία

Αστροναύτης ψήλωσε στο διάστημα εννέα πόντους μέσα σε τρεις εβδομάδες!

Ο Κανάι επισήμανε ότι είχε να ψηλώσει τόσο ξαφνικά από τότε που ήταν μαθητής στο Γυμνάσιο…

Ο Ιάπωνας αστροναύτης, Νορισίγκε Κανάι, που εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αποκάλυψε πρόσφατα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει πάρει όχι έναν, ούτε δύο… αλλά εννέα πόντους σε ύψος!

Ο Κανάι δεν άργησε να κάνει χιούμορ για την κατάσταση αυτή, επισημαίνοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως είχε να ψηλώσει τόσο ξαφνικά από τότε που ήταν μαθητής στο Γυμνάσιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τον προβληματισμό του σχετικά με το κατά πόσο θα χωράει στο διαστημικό σκάφος που θα τον μεταφέρει πίσω στη Γη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση του ύψους στις διαστημικές αποστολές δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.
Το ανθρώπινο σώμα υφίσταται σημαντικές αλλαγές σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και η σπονδυλική στήλη τεντώνεται. Ωστόσο, η αύξηση του ύψους των αστροναυτών δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 3-5 εκατοστά.

Υπενθυμίζουμε ότι και ο αστροναύτης της NASA Σκοτ Κέλι, που πέρσι και ενώ είχε ήδη μείνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για έναν χρόνο, επέστρεψε στη Γη κατά πέντε πόντους ψηλότερος!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button