ΑγροτικάΔήμος Πύλου - Νέστορος

ΑΣ Χανδρινού και Περιφέρειας: Ευρεία σύσκεψη για τιμές κάτω του κόστους στη σταφίδα – Oργή και η αγανάκτηση

Κινητοποιήσεις, σε συνεννόηση με σταφιδοπαραγωγούς άλλων περιοχών, αποφάσισαν να προετοιμάσουν οι αγρότες και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων σε σύσκεψη που είχαν στο Χανδρινού, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος σημειώνει σχετικά: “Στην σύσκεψη που έγινε στο Χανδρινού με τη συμμετοχή αγροτών  της περιοχής και εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων του νομού  συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την τιμή της σταφίδας. Η οργή και η αγανάκτηση των σταφιδοπαραγωγών όπως   εκφράστηκε στη σύσκεψη είναι παρά πολύ  μεγάλη και η αδιαφορία της κυβέρνησης δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια, η κατάσταση δεν  πάει άλλο πρέπει να αντιδράσουμε. Αποφασίσαμε τις επόμενες ημέρες να γίνουν συσκέψεις και ενημερώσεις στους συναδέλφους  μας και σε άλλες περιοχές, να έρθουμε σε επαφή με αγροτικούς συλλόγους άλλων νομών που παράγουν σταφίδα και να διεκδικήσουμε από κοινού να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε σταφίδα.

Δεν θα τους αφήσουμε να τελειώσουν την σταφίδα!

Ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε κάτι είναι ο δρόμος του αγώνα    διπλά στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, διπλά στους αγροτικούς συλλόγους.

Διεκδικούμε

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τη σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

-Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.

-Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, καθώς και μείωση των τιμών τους

– Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, καμιά σκέψη για περικοπή 30% στη νέα ΚΑΠ”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button