Τεχνολογία

Αυτά τα φώτα θα βλέπουμε στα σύγχρονα αυτοκίνητα – Τι αλλάζει

Τα φωτιστικά σώματα των αυτοκινήτων είναι πολύ σημαντικά για την ενεργητική ασφάλεια, ενώ πλέον αποτελούν και σημείο κλειδί για την αισθητική.

Οι προβολείς των αυτοκινήτων παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια των μετακινήσεων εδώ και περίπου έναν αιώνα. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να αποκτούν ρόλο και στο αισθητικό κομμάτι του αυτοκινήτων, σε σημείο που όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν αρχίσει να φωτίζουν τον λογότυπό τους για να είναι ορατό και να ξεχωρίζει, ακόμα και τη νύχτα.

Ο συγκεκριμένος τύπος φωτισμού έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του σε ορισμένες αγορές του πλανήτη, όπως αυτές των Η.Π.Α και Κίνας. Στην Ευρώπη όμως, τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα πάνω σε αυτό το θέμα.

Audi Urbansphere Concept 2

Τουλάχιστον μέχρι σήμερα, όπου όπως μαθαίνουμε θα αλλάξουν οι κανονισμοί πάνω σε αυτό το θέμα και θα επιτραπεί στα νέα μοντέλα να διαθέτουν εμπρός και πίσω φωτιζόμενους λογότυπους/σήματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η συγκεκριμένη νομοθετική αλλαγή θα πραγματοποιούνταν μέχρι το 2025, αλλά η πίεση που έχουν ασκήσει οι κατασκευαστές στις Αρχές της Ευρώπης, έφεραν την ημερομηνία λήψεως της απόφασης για την φετινή χρονιά.

Mercedes-Benz EQG Concept

Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα, θα είναι νόμιμο να οδηγείς ένα αυτοκίνητο με φωτιζόμενο σήμα ακόμα και στην Ευρώπη, είτε διαθέτοντας φωτιζόμενο πλαίσιο, είτε είναι όλο LED.

Σε κάθε περίπτωση, για να είναι νόμιμα τα νέα φωτιζόμενα σήματα θα πρέπει να πληρούν δύο συγκεκριμένους κανόνες. Πρώτον, θα πρέπει να βρίσκονται μέσα σε κάποια φωτιζόμενη επιφάνεια, χωρίς εξωτερικά στοιχεία, και δεύτερον θα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος το εμπρός με το πίσω. Να είναι δηλαδή λευκό το μπροστινό σήμα και κόκκινο το πίσω.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button