Ελλάδα

Αυτή είναι η εντυπωσιακή πλωτή βάση που θα βρίσκεται μόνιμα στη Σούδα

Το πλήρωμά του αποτελείται από στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. Έχει μήκος 230 μέτρων και διαθέτει ένα κατάστρωμα πτήσης 4.830 τετραγωνικών μέτρων.

Τον μόνιμο ελλιμενισμό του πολεμικού πλοίου USS Hershel «Woody» Williams στην αμερικανική βάση της Σούδας, ανακοίνωσε ο Μάικ Πομπέο. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στις κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Το USS Hershel Williams, θα έρθει στη Σούδα και είναι μια τέλεια επιλογή στρατηγική θέση και συμβολίζει ότι η σχέση μας γίνεται πιο ισχυρή.»

Το συγκεκριμένα πλοίο είχε φτάσει στην Κρήτη στις 18 Αυγούστου και πήγε στη ναυτική βάση Σούδας όπου με τη βοήθεια ρυμουλκών ελλιμενίστηκε σε μία θέση που θα γίνει η μόνιμη θέση της για πολύ καιρό.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο πλοίο!» ήταν τότε στο σχόλιο του Αμερικανού πρεσβευτή, Τζέφρι Πάιατ, στο Twitter όσον αφορά στην άφιξη του αμερικανικού USS Hershel «Woody» Williams στη Σούδα.

Τα πλοία αυτής της κλάσης σε αντίθεση με τα αεροπλανοφόρα δεν είναι σχεδιασμένα για διεξαγωγή επιχειρήσεων στην πρώτη (ή στην δεύτερη) γραμμή αλλά προορίζονται για να μειώσουν την εξάρτηση των αμερικανικών δυνάμεων από λιμενικές εγκαταστάσεις, ή για να αυξήσουν τις δυνατότητες ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων.

Το αμερικανικό ναυτικό ενέταξε στις τάξεις του την συγκεκριμένη πλωτή βάση, τον περασμένο Μάρτιο. Το πλοίο, που ανήκει στον 60 στόλο, φέρει το όνομα του ανθυπασπιστή των Πεζοναυτών Hershel «Woody» Williams, τελευταίου επιζώντος παρασημοφορημένου με το παράσημο της Τιμής του Αμερικανικού Κογκρέσου για τον ηρωισμό του στη μάχη της Ίβο Τζίμα.

Το πλήρωμά του αποτελείται από στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. Έχει μήκος 230 μέτρων και διαθέτει ένα κατάστρωμα πτήσης 4.830 τετραγωνικών μέτρων.

Διαθέτει ευρύχωρο ελικοδρόμιο για τέσσερα αεροσκάφη κατηγορίας MH-53 και CV-22, χώρους ενδιαιτήσεων και ασκήσεων εκστρατευτικών δυνάμεων πεζοναυτών, χώρους εργαστηρίων και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Εναλλακτικά ή συνδυαστικά μπορεί να φιλοξενήσει κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών με σταθμούς εργασίας και δορυφορικών επικοινωνιών, να αναπτύξει μονάδες Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, μονάδες αμφιβίων δυνάμεων με πλωτά σκάφη και εξοπλισμό ναρκοπολέμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button