Κόσμος

Αυτή είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσεις – Δεν το μαντεύετε με τίποτα!

 

 

Όταν ακούμε για ακριβές πόλεις, το μυαλό μας πηγαίνει σε συγκεκριμένα ονόματα. Όμως αυτή λίστα της Mercer Consulting, μια από τις γνωστές εταιρίες ανθρώπινου δυναμικού στον κόσμο, μας αποκάλυψε κάτι που δεν το περιμέναμε.

Στην λίστα της για τις πιο ακριβές πόλεις για τους εκπατρισμένους που δουλεύουν μακριά από την χώρα τους, η κορυφή ανήκει σε μια πόλη – πρωτεύουσα της Αφρικής. Η πρωτεύουσα της Ανγκόλα, η Λουάντα, είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για όσους ξένους δουλεύουν εκεί.

Το 2017, η Λουάντα έριξε από την κορυφή της λίστας το Χονγκ Κονγκ και άφησε τρίτο το Τόκιο και τέταρτη την Ζυρίχη. Μετά από δεκαετίες εμφυλίου πολέμου, η Ανγκόλα άρχισε να χτίζει την οικονομία της σχετικά πρόσφατα, από το 2002. Για να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα δυο δωματίων στην Λουάντα χρειάζεσαι 6.000 ευρώ μηνιαίως! Την ίδια στιγμή που το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας φτάνει τα 6.800 ευρώ.

http://www.angop.ao/angola/en_us/noticias/sociedade/2016/0/4/Luanda-City-founded-440-years-ago,0676103f-90ae-4f58-afc6-168d501107f5.html

@angop.ao

 

Ένα απλό γεύμα ενός χάμπουργκερ κοστίσει κοντά στα 13 ευρώ. Οι περισσότεροι ντόπιοι ζουν σε κτίρια που πολλές φορές δεν έχουν φως ή νερό, με το 70% των κατοίκων να ζουν σε καθεστώς φτώχειας, κερδίζοντας 2 δολάρια την ημέρα. Η Ανγκόλα έιναι η δεύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Αφρικής, και μετά την κρίση του πετρελαίου, τα ακίνητα έγιναν κι αυτά μέρος της κρίσης. Ένας εκπατρισμένος εργαζόμενος λοιπόν πρέπει να πληρώνει μηνιαίως πολλά περισσότερα στην Λουάντα απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

Οι 10 πρώτες πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζήσεις:

1. Λουάντα, Ανγκόλα
2. Χονγκ Κονγκ, Χονγκ Κονγκ
3. Τόκιο, Ιαπωνία
4. Ζυρίχη, Ελβετία
5. Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη
6. Σεούλ, Νότια Κορέα
7. Γενεύη, Ελβετία
8. Σανγκάη, Κίνα
9. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
10. Βέρνη, Ελβετία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button