Κόσμος

Αυτή είναι η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον πλανήτη

Η ετήσια λίστα του οικονομικού περιοδικού Forbes για τους δισεκατομμυριούχους της Γης αποκάλυψε ότι η πόλη που φιλοξενεί τους περισσότερους είναι το Πεκίνο και μάλιστα έχει 33 περισσότερους από το προηγούμενο έτος. Πλέον, έχουν φτάσει στους 100.

Πολύ κοντά βρίσκεται και η Νέα Υόρκη, με 99 δισεκατομμυριούχους, που εδώ και χρόνια κατέχει την πρωτιά στην σχετική λίστα. Σημειώνεται, ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν περισσότερους δισεκατομμυριούχους από την Κίνα.

Ο γρήγορος έλεγχος του κορονοϊού από την Κίνα, η άνοδος των εταιρειών τεχνολογίας και των χρηματιστηρίων βοήθησε το Πεκίνο να αποκτήσει την πρωτιά.

Αν και η πόλη έχει πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους από το Big Apple η συνολική καθαρή αξία του πλούτου των δισεκατομμυριούχων της Νέας Υόρκης παρέμεινε μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της κινεζικής πρωτεύουσας.

Ο πλουσιότερος κάτοικος του Πεκίνου είναι ο Ζανγκ Γιμίνγκ, ο ιδρυτής του TikTok και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας ByteDance που είδε την καθαρή του αξία να διπλασιάζεται στα 35,6 δισ.

Αντίθετα, ο πλουσιότερος κάτοικος της Νέας Υόρκης, πρώην δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, έχει περιουσία αξίας 59 δισ. δολαρίων.

Η άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου εν μέσω πανδημίας

Η Κίνα, μαζί με τις ΗΠΑ, έχουν δει τους τεχνολογικούς γίγαντες να γίνονται ακόμα πιο ισχυροί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποίησαν αγορές στο διαδίκτυο και έψαχναν πηγές ψυχαγωγίας.

Οι μισοί από τους νέους δισεκατομμυριούχους της Κίνας κέρδισαν τις περιουσίες τους από κατασκευαστικά ή τεχνολογικά εγχειρήματα. Περιλαμβάνει επίσης τη γυναίκα δισεκατομμυριούχο Κέιτ Γουάνγκ η οποία έκανε τα χρήματά της από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Με 698 δισεκατομμυριούχους, η Κίνα πλησιάζει τις ΗΠΑ, οι οποίες εξακολουθούν να οδηγούν τη λίστα με 724 δισεκατομμυριούχους.

Ένας δισεκατομμυριούχος κάθε 17 ώρες

Σύμφωνα με το Forbes σημειώθηκε επίσης ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ καθώς στη λίστα προστέθηκαν 493 ζάμπλουτοι, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου έναν νέο δισεκατομμυριούχο κάθε 17 ώρες.

Η Ινδία κατέχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό δισεκατομμυριούχων, με 140. Συνολικά, οι 1.149 δισεκατομμυριούχοι από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού συγκέντρωσαν πλούτο αξίας 4,7 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με τα 4,4 δισ. δολάρια των ΗΠΑ.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η καθαρή αξία της περιουσίας του αυξήθηκε κατά 64 δισ. δολάρια φτάνοντας συνολικά τα 177 δισ.δολάρια πέρυσι.

Πηγή: BBC 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button