Κόσμος

Αυτοί είναι οι πιο αιμοσταγής δικτάτορες στην ιστορία

Αιμοδιψείς, εξτρεμιστές, φανατικοί είναι μερικές λέξεις που τούς χαρακτηρίζουν. Δέκα από αυτούς τους πολιτικούς ηγέτες τα τελευταία 130 χρόνια ήταν οι αρχιτέκτονες των πιο τρομακτικών γενοκτονιών, συστηματικών δολοφονιών, βίαιων πολέμων και ιστορικών μεταρρυθμίσεων που έχουν καταγράφει ποτέ στην ιστορία.

Γνωρίζατε ότι ο όρος “γενοκτονία” χρησιμοποιήθηκε, με την χροιά που γνωρίζουμε σήμερα, για πρώτη φορά το 1943 για να περιγράψει τους μαζικούς φόνους των Αρμενίων από τον Τούρκο ηγέτη Ισμαήλ Ένβερ; Μέχρι τότε δεν η συγκεκριμένη λέξη δεν υπήρχε καν στην Αγγλική γλώσσα.

Και η λίστα δεν σταματάει εκεί, ο Πολ Ποτ – ο ηγέτης των Ερυθρών Χμέρ διέταξε να εκτελεστούν πάνω από 1.386.734 άτομα που μετά θάφτηκαν σε 20.000 ομαδικούς τάφους. Ο Χίτλερ και λιγότεροι γνωστοί “ηγέτες” όπως ο Λεοπόλδος ο Δεύτερος του Βελγίου, που ευθύνεται για τον θάνατο 2 με 15 εκατομμύρια ανθρώπων, είναι μόνο μερικοί από τους πιο αιμοσταγής δικτάτορες στην ιστορία.

Δείτε το video:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button