Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Δήμος Πύλου Νέστορος: Διακρατική τηλεδιάσκεψη του Δικτύου για τη Μεσογειακή Διατροφή

Λίγο πριν την εκπνοή του 2022 έγινε η διακρατική τηλεδιάσκεψη του Δικτύου των χωρών και των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή (Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO), στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Μανιατακείου Ιδρύματος.
Όλοι οι συμμετέχοντες κοινοποίησαν και παρουσίασαν το υλικό τους από τα πεπραγμένα του 2022: φεστιβάλ, σχολικές δραστηριότητες, προγράμματα, έντυπα, συναυλίες, στόχους και σκέψεις.
Αναλυτικότερα, μίλησαν ο δήμαρχος της Pollica Stefano Pisani, ο κοινοτάρχης από τον Αγρό της Κύπρου Αντώνης Τσολάκης, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, η διευθύντρια του Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου, καθώς και οι: Camilla Carioli, Sara Roversi, Θέκλα Παπαντωνίου, Νίκη Καυκαλιά, Jelena Ivanisevic, Cristina Neto, Mirna Bojić, Elbakali Abdelali κ.α.
Στην συνάντηση συμμετείχε ο Pier Luigi Petrillo πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO – Κάτοχος Έδρας της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και το Συγκριτικό Δίκαιο.
Στο εξής, η Κύπρος παίρνει την “σκυτάλη” από την Ιταλία και για το 2023 θα είναι η συντονίστρια χώρα του Δικτύου.
Σύντομα θα προκύψει μία μόνιμη γραμματεία που θα οργανώνει και θα συντονίζει τις κοινές δράσεις του Δικτύου, για την οποία θα σταλεί σχετικό καταστατικό για υπογραφή σε όλους τους εκπροσώπους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button