Lifestyle

Αυτός είναι ο καφές που είναι 80 φορές πιο δυνατός από τον κανονικό – «Δεν είναι για όλους» (Photos)

Μία καφετέρια στην  Αδελαΐδα της Αυστραλίας ισχυρίζεται πως έχει καταφέρει να φτιάξει έναν καφέ που είναι 80 φορές πιο δυνατός από τον κανονικό αλλά προειδοποιεί πως δεν είναι για όλους.

Το Viscous Coffee, ξεκίνησε πριν λίγο καιρό να σερβίρει τον καφέ που οι ίδιοι οι δημιουργοί του τον αποκαλούν “Adelide Ass Kicker” και είναι ίσως ο πιο “δυνατός” καφές στον κόσμο, αφού κάθε φλυτζάνι περιέχει 5 γραμμάρια καφεΐνης. Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι αυτή η περιεκτικότητα σε καφεΐνη, αρκεί να σκεφτείτε πως ένας απλός εσπρέσο περιέχει μόλις 60mg ενώ ένα φλυτζάνι καφές φίλτρου περιέχει κατά μέσο όρο 150mg καφεΐνης.


Ο ιδιοκτήτης του Viscous Coffee, Steve Benington, μιλώντας σε τοπικά Μέσα,  δήλωσε πως η ιδέα του γεννήθηκε όταν μία πελάτισσά του που εργάζεται ως νοσοκόμα, του ζήτησε έναν δυνατό καφέ για να αντέξει τις πολύωρες νυχτερινές της βάρδιες. Έτσι έφτιαξε το αρχικό χαρμάνι, που κράτησε αρχικά “ξύπνια” τη νοσοκόμα σχεδόν για τρεις μέρες.

Μετά ο ίδιος ο Steve, φρόντισε να μειώσει λίγο την ποσότητα της καφεΐνης και έτσι γεννήθηκε ο Adelide Kick Ass. To κατάστημαι φροντίζει να αναγράφεται εμφανώς στον χώρο τους και να αναγράφεται σε όλους τους τιμοκαταλόγους, πως ο συγκεκριμένος καφές είναι πιθανά επικίνδυνος για ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα ή υψηλή πίεση, ενώ παράλληλα οι υπάλληλοι εξηγούν στους πελάτες τους πως δεν θα πρέπει να τον πιουν αμέσως, αλλά σταδιακά με μικρές γουλιές σε διάστημα άνω των 3 ή 4 ωρών και πως ο καφές θα τους κρατήσει σε… εγρήγορση για περίπου 18 ώρες.

 

Πηγή: mag.sigmalive.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button