Viral

Αυτό είναι το μεγαλύτερης διάρκειας τραγούδι που έχει ηχογραφηθεί ποτέ!

Όσον αφορά τα παγκόσμια ρεκόρ που σχετίζονται με τη μουσική, το Γκίνες έχει ένα για σχεδόν κάθε κατηγορία που μπορεί να φανταστεί κανείς -και πιθανώς μερικά που δεν θα φανταζόσασταν καθόλου.

Η «μεγαλύτερη ανθρώπινη εικόνα ενός μουσικού οργάνου», για παράδειγμα, ήταν ένα σαξόφωνο που σχηματίστηκε από 1.660 άτομα στη Νίκαια της Γαλλίας, ως μέρος της Εθνικής Ημέρας Μουσικής του 2014. Χρειάστηκε μια ελαφρώς μικρότερη ομάδα για να κερδίσει τη διάκριση των «περισσότερων ανθρώπων που παίζουν μουσικούς σωλήνες» -1.171 άτομα, για να είμαστε ακριβείς, στην κινεζική πόλη Τσενγκντού το 2019.

Και αν αναρωτιέστε ποια συναυλία φιλοξένησε περισσότερες γεννήσεις από οποιαδήποτε άλλη συναυλία στην ιστορία, η απάντηση είναι η περίφημη παράνομη συναυλία του Altamont Speedway του 1969 στην Καλιφόρνια. Οι Rolling Stones, οι Jefferson Airplane και πολλά άλλα διάσημα μουσικά συγκροτήματα της εποχής έδωσαν το παρών, όπως και τέσσερα νεογέννητα μωρά.

Υπάρχουν και βραβεία Γκίνες, βέβαια, σε πιο συμβατικές κατηγορίες, όπως το πιο ηχογραφημένο τραγούδι όλων των εποχών, που δεν είναι άλλο από το «Summertime» του George Gershwin. Όσο για το instrumental single με τις καλύτερες πωλήσεις αυτό ήταν το «Star Wars Theme/ Cantina Band», ένα ντίσκο ρεμίξ των συνθέσεων του Star Wars του John Williams από το άλμπουμ Meco του 1977, «Star Wars and Other Galactic Funk».

Από την άλλη, αναφέρει το mentalfoss.com, το τραγούδι με τη μεγαλύτερη διάρκεια που κυκλοφόρησε επίσημα, δεν έχει γνωρίσει και τόσο μεγάλη επιτυχία -ίσως επειδή έχει διάρκεια 13 ωρών, 23 λεπτών και 32 δευτερολέπτων. Το κομμάτι, με τίτλο «The Rise and Fall of Bossanova», δημιουργήθηκε από τους Michael και Kelley Bostwick από το Πάλμερ της Μασαχουσέτης.

Κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2016 με το καλλιτεχνικό όνομα P C III, το οποίο είναι ένα από τα μουσικά έργα του Michael Bostwick. Πρόκειται για μια κυρίως instrumeantal μουσική που δημιουργεί μια lounge φιλική ατμόσφαιρα που ταιριάζει σε άτομα που αναζητούν κάτι χαλαρωτικό -χωρίς να τους αποσπά την προσοχή- ενώ εργάζονται σε ένα μεγάλο (ίσως 13ωρο!) πρότζεκτ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button